DRUM FACUT PROST – Anumite portiuni ale drumului dintre Salonta si Tinca vor fi refacute pe cheltuiala constructorului

Trotuarele din Tinca vor fi refacute pe cheltuiala constructorului. Drumul Salonta – Tinca se afla in reabilitare din luna octombrie a anului trecut, cu termen de executie 36 de luni. Mircea Malan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor, a identificat cateva lucrari executate prost si a cerut constructorului refacerea lor, in urma unei vizite in santier.

O portiune de 23,3 kilometri de drum judetean, dintre Salonta si Tinca, a intrat in reabilitare anul trecut. Lucrarile la drumul judetean DJ 795 Salonta – Tinca au demarat in octombrie 2022.

Lucrarile la drumul Salonta – Tinca. Am fost intr-o vizita de lucru pe drumul dintre Salonta si Tinca. M-am intalnit in teren cu reprezentantii constructorului, cu proiectantul si cu dirigintele de santier, precum si cu reprezentantii comunelor Tinca si Tulca pentru a verifica stadiul si calitatea lucrarilor. Am constatat ca anumite lucrari (spre exemplu, trotuarele din localitatea Tinca) nu au fost executate la un nivel de calitate corespunzator si am dispus refacerea acestora pe cheltuiala constructorului. De asemenea, am solicitat constructorului sa acorde o atentie sporita calitatii lucrarilor si i-am reafirmat hotararea noastra de a nu accepta lucrari neconforme. Pentru ca lucrarile de reabilitare a drumului sa inainteze intr-un ritm cat mai bun, am discutat cu reprezentantii comunelor Tinca si Tulca sa faca demersurile necesare pentru introducerea retelelor de apa si canalizare in perimetrul drumului judetean. In prezent se lucreaza pe mai multe tronsoane. Ne cerem scuze pentru timpul petrecut in trafic si pentru disconfortul creat”, spune Mircea Malan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor.

Drumul judetean care va fi reabilitat are o lungime de 23,3 km. Firma care realizeaza lucrarile este Diferit SRL Cluj-Napoca.

Valoarea contractului, dupa indexarea la noile preturi din piata, a crescut la 86 de milioane de lei, fara TVA (de la 72 milioane lei). Potrivit contractului, termenul de executie este de trei ani.

Articolul precedentTAROM, AL 15-LEA AN DE PIERDERI – Compania aeriana estimeaza o „gaura” de 62 milioane lei in acest an
Articolul următorINVESTITII DE 17,7 MILIOANE EURO LA CANALUL SULINA – Licitatie pentru 3 nave si un sistem modern de semnalizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.