INVESTITII DE 17,7 MILIOANE EURO LA CANALUL SULINA – Licitatie pentru 3 nave si un sistem modern de semnalizare

Ministerul Transporturilor continua investitiile pentru cresterea capacitatii de transit si a sigurantei pe Canalul Sulina. Acesta tocmai a inregistrat un nou record istoric, de 476 nave in luna mai. Autoritatile vor sa cumpere prin licitatie un sistem modern de semnalizare si trei nave tehnice.

Valoarea totala cumulata a celor 2 proiecte este de 17.709.311,80 euro cu TVA, iar sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, prin Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Proiectul beneficiaza de 85% finantare UE si 15% finantare de la bugetul de stat.

Asa cum spuneam in luna aprilie, avem in lucru 2 proiecte pentru cresterea capacitatii de trafic pentru Canalul Sulina, iar astazi, am demarat deja procedura de achizitie iar in urma expirarii termenului de depunere a ofertelor, astazi, au fost depuse 2 oferte pentru unul dintre ele, respectiv pentru proiectul de achizitie a unui sistem modern de semnalizare senal pe Canal Sulina. Oferte au fost primite din partea unor companii din Spania si Marea Britanie. Proiectul de semnalizare prevede achizitia a 183 geamanduri cu diametrul cuprins intre 1.500 mm – 1.800 mm, 12 bucati geamanduri cu diametrul cuprins intre 2.400 mm – 3.000 mm, 235 bucati lampi dotate cu AIS si panou solar si 2 bucati echipamente tip PELs”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Pentru cel de-al doilea proiect, care presupune achizitia a trei nave tehnice, din care 2 nave pentru semnalizare si o nava pentru transportul pilotilor, ofertele au fost depuse la inceputul lunii mai, acum aflandu-se in procedura de evaluare a acestora.

Precum este cunoscut, cresterea capacitatii de tranzitare a canalului Sulina, precum si cresterea sigurantei navigatiei pe acest sector de Dunare, reprezinta o prioritate importanta pentru Guvernul Romaniei, avand in vedere ca Dunarea reprezinta o artera foarte importanta de transport”, spune Scriosteanu.

In luna aprilie, de asemenea, in scopul cresterii capacitatii de tranzit pe Canalul Sulina, in baza unui Acord de Parteneriat cu Guvernul Francez, Romania a primit din partea Frantei o nava pilotina, care transporta deja pilotii intre uscat si bordul navelor pe care le piloteaza pe Canalul Sulina si Dunarea maritima.

De asemenea, daca in luna martie 2023 a fost inregistrat un numar record de nave ce au tranzitat Canalul Sulina (408 nave), prin continuarea eforturilor de imbunatatire a managementului, in luna mai a fost inregistrat un nou record istoric al navelor ce au tranzitat Canalul Sulina – 476 nave.

Articolul precedentDRUM FACUT PROST – Anumite portiuni ale drumului dintre Salonta si Tinca vor fi refacute pe cheltuiala constructorului
Articolul următorSE CAUTA SOLUTII PENTRU UN DRUM STRATEGIC – Ordinul de incepere a lucrarilor pe Drumul Judetean 102 I, Valea Doftanei – Bradet va fi emis in septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.