PODUL DE LA ZIZIN A FOST REFACUT – Lucrarile au durat un an si jumatate si au costat peste 5 milioane de lei

Podul peste paraul Zizin, pe Drumul Judetean 103 A Brasov – Tarlungeni – Zizin, a fost refacut. Podul situat la kilometrul 16 pe DJ 103 A, la iesirea din satul Zizin spre Dalghiu, a fost reabilitat din temelii in urma calamitatilor care au afectat grav structura constructiei.

Valoarea totala a contractului privind „Refacere pod DJ 103A km 16+000 – deteriorare infrastructura pod si rampe de acces – Proiect tehnic si executie” a fost de 5.189.430,67 lei, din care 1.069.058,45 lei a reprezentat partea de proiectare, avize, taxe si studii, iar 4.120.372,22 lei au insemnat lucrarile propriu-zise de constructii-montaj.

Majoritatea fondurilor alocate acestei investitii au provenit din resursele bugetare proprii ale Judetului Brasov, existand si o alocare de aproximativ 1,6 milioane de lei de la bugetul de stat, repartizata de guvern din Fondul de interventie pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii.

O noua investitie in infrastructura rutiera realizata si finantata de Consiliul Judetean Brasov a fost incheiata cu succes. Marti, 16 mai, a avut loc procedura de receptie la terminarea lucrarilor, in prezenta reprezentantilor firmei constructoare – SC Zohir 84 Cons Construct SRL, ai proiectantului – SC Prinfo SRL si dirigintelui de santier, precum si a membrilor comisiei de receptie constituite la nivelul Executivului judetean”, precizeaza Consiliul Judetean Brasov.

Lucrarile au inceput in noiembrie 2021 si s-au incheiat in martie 2023, interval in care, pe langa reabilitarea podului, firma constructoare a executat lucrari majore in albia paraului, pentru a preveni erodarea constructiilor.

Ma bucur ca am incheiat inca un proiect sustinut financiar in mare parte din bugetul propriu al judetului si care rezolva o problema a comunitatii locale din Zizin. 2023 va ramane in istoria judetului Brasov ca anul deschiderii Aeroportului International Brasov-Ghimbav, insa este si un an de bilant, care marcheaza incheierea cu succes a numeroase si importante obiective investitionale domeniul reabilitarii si modernizarii retelei rutiere a judetului”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.

Articolul precedentLICITATII CARE DUREAZA MAI MULT DECAT LUCRARILE – Contractul pentru Lotul 1 din centura Capitalei A0 Nord poate fi semnat
Articolul următorPASAJUL OLTENITEI VA FI DAT IN TRAFIC PE 27 MAI – Este cel mai scump pasaj care se ridica pe centura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.