VENITURI RECORD PENTRU UNA DIN CELE MAI MARI COMPANII AVIATICE DIN LUME – Incasari de 4,4 miliarde dolari, la 17 milioane de pasageri transportati

Turkish Airlines a inregistrat un profit net de 233 de milioane de dolari in primul trimestru al anului 2023, condus de o redresare puternica a cererii internationale, in pofida efectelor adverse ale cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia in februarie, scrie Daily Sabah.

Compania a marcat al saptelea trimestru consecutiv in care a inregistrat un profit net, dupa ce sectorul calatoriilor aeriene a fost puternic lovit in 2020, cand primul val al pandemiei de COVID-19 a fost resimtit serios.

Compania aeriana a inregistrat venituri record in primul trimestru in perioada ianuarie-martie, ajungand la 4,4 miliarde dolari, in crestere cu 43% fata de anul trecut.

Fondata in 1933, Turkish Airlines este una dintre cele mai mari companii aeriene la nivel global, cu cea mai extinsa retea operationala (peste 340 de destinatii.) Are o flota formata din peste 400 de aeronave, iar planul este ca aceasta sa fie dublata in urmatorii ani.

Turkish Airlines si-a crescut numarul aeronavelor din flota si al fortei de munca cu 10% fata de anul trecut.

A transportat peste 17 milioane de pasageri in cele trei luni (ianuarie-martie), cu un factor de incarcare de 80,1% pe rutele interne si 81,4% pe rutele internationale.

Castigurile companiei aeriene inainte de dobanzi, taxe, depreciere, amortizare si chirie (EBITDAR) au totalizat 770 de milioane de dolari, pe baza cresterii puternice a veniturilor.

Peste 50.000 de oameni au murit in februarie, dupa ce cutremure cu magnitudinea 7,7 si 7,6 au lovit provinciile din sudul si sud-estul Turciei.

In februarie si martie, compania aeriana a evacuat 430.000 de victime si a livrat 29.000 de tone de materiale de ajutor.

Turkish Airlines are in prezent 414 aeronave si zboara catre 343 de destinatii – 290 internationale si 53 interne.

La finalul lunii aprilie 2023, Turkish Airlines a sarbatorit un miliard de pasageri. Pasagerul care a marcat borna de un miliard a zburat pe ruta Istanbul – Adıyaman si a fost recompensat cu un milion de mile.

Articolul precedentAEROSTAR BACAU E ”PE CAI MARI” – Profitul net al companiei a crescut cu 50%, la 30 milioane lei, iar compania valoareaza 1,2 miliarde lei
Articolul următorTREI OFERTE DEPUSE PENTRU LARGIREA LA 4 BENZI A DN3 – Contractul este de 806.164 fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.