AEROSTAR BACAU E ”PE CAI MARI” – Profitul net al companiei a crescut cu 50%, la 30 milioane lei, iar compania valoareaza 1,2 miliarde lei

Aerostar Bacau, jucator pe piata de produse si servicii din industria aeronautica si de aparare, a realizat in primul trimestru al anului un profit net de 30,08 milioane lei, in crestere cu peste 50% fata de perioada similara din 2022, cand rezultatul net a fost de 20,04 milioane lei.

Cifra de afaceri in primele trei luni ale anului a fost de 124,7 milioane lei, comparativ cu 104,3 milioane lei in perioada ianuarie-martie 2022, arata rezultatele companiei.

Compania si-a majorat cu 65 de persoane numarul de angajati, la 1.823. Incepand cu 1 aprilie au fost prevazute pentru salariatii societatii pachete de beneficii si cresteri salariale de 15%. 

Industria aviatica este un sector dinamic cu schimbari rapide, intr-o perioada dominata de incertitudini. Perspectivele companiei depind in mare masura de contextul global si evolutia factorilor cheie. Deficitul de forta de munca din industria de aviatie ramane o problematica si o provocare reala avand in vedere cerinta de personal calificat si specializat”, arata raportul companiei.

Vanzarile la export au reprezentat 82% din cifra de afaceri, ridicandu-se la 102,86 milioane lei, comparativ cu 72% in trimestrul 1 2022 (75,51 milioane lei), in principal pe fondul reactivarii pietei pentru produse aeronautice fabricate.

In trimestrul I Aerostar a vandut produse si servicii pe piata interna de 21.833.000 lei, iar pe piata externa de 102.869.000 echivalent lei. Aproximativ 82% din vanzari reprezinta vanzari la export. Comparativ cu trimestrul I a anului 2022, procentul de vanzari la export a fost afectat pe zona Africa si Romania insa s-au inregistrat cresteri in procentul de vanzari pe piata din Europa”, mai arata raportul companiei.

In primele trei luni cheltuielile pentru investitii din surse proprii se ridicau la 5,54 milioane lei, de la 2,26 milioane lei, in ianuarie-martie 2022. Din valoarea cheltuielilor de investitii, 89% s-au realizat pentru achizitia de echipamente tehnologice.

In perioada de trei luni incheiata la 31 martie 2023, Aerostar a inregistrat o cifra de afaceri de 124.702.000 lei in crestere comparativ cu cea realizata in primul trimestru a anului 2022. Vanzarile la export au inregistrat de asemenea o crestere determinata in principal de reactivarea pietei pentru produse aeronautice fabricate”, se mentioneaza in raport.

Aerostar actioneaza pe piata globala de produse si servicii din industria aeronautica si de aparare. Societatea este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub codul ARS.

In Romania furnizeaza servicii de reparatie pentru avioane militare si reparatie piese si componente electronice pentru avioane militare, modernizari, integrari si mentenanta pentru sistemele de aviatie militara, servicii de reparare ale sistemelor si ale lansatoarelor si produse de aviatie civila.

In Europa furnizeaza servicii de mentenanta pentru aviatia civila, produse de aviatie (sisteme trenuri de aterizare, piese mecanice, ansamble si subansamble), echipamente electronice si echipamente de sol.

 In Asia si Africa furnizeaza servicii de mentenanta aviatie civila si in Canada furnizeaza produse de aviatie.

Compania Aerostar are o valoare de piata de 1,2 miliarde lei.

Articolul precedent700 DE KM DE DRUMURI SE MODERNIZEAZA IN JUDETUL ARAD – Reabilitari de 11 milioane euro pentru un drum de 36 km
Articolul următorVENITURI RECORD PENTRU UNA DIN CELE MAI MARI COMPANII AVIATICE DIN LUME – Incasari de 4,4 miliarde dolari, la 17 milioane de pasageri transportati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.