10 MILIOANE EURO PENTRU MODERNIZAREA UNUI DRUM IN BOTOSANI – Drumul Judetean 294C Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C primeste bani prin programul „Anghel Saligny”

Drumul Judetean 294C Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C va fi modernizat cu circa 10 milioane euro, acesta fiind un proiect mult asteptat. Consiliul Judetean Botosani a obtinut o finantare in cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”. Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a finalizat licitatia si a desemnat o asociere din firmele Vulturi Botosani, Try Grup Betoane Botosani si Dimex-2000 Company Bistrita-Nasaud.

Una dintre cele mai solicitate investitii de catre locuitorii din estul judetului, modernizarea drumului Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C, se materializeaza acum. S-a finalizat licitatia privind executia lucrarilor si imediat ce constructorul va constitui garantia de buna executie vom emite ordinul de incepere a modernizarii celor opt kilometri de drum de piatra. Este un proiect mult asteptat si implementarea lui va aduce noi oportunitati de dezvoltarea regiunii de est a judetului”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Durata de executie este de 15 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor. Valoarea totala a proiectului, in care este inclus si TVA si cheltuielile neeligibile este de aproximativ 50 de milioane de lei (10 milioane euro), din care 41,5 milioane de lei o reprezinta finantarea obtinuta prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferenta de 8,5 milioane de lei este asigurata de catre Consiliul Judetean Botosani.

La fel ca si la celelalte investitii, vom solicita constructorului sa faca lucrari de calitate, pentru ca ne dorim o infrastructura rutiera care sa nu puna niciun fel de problema participantilor la trafic si sa reziste in timp. In ultimii ani, Consiliul Judetean Botosani a modernizat sectoare importante de drum judetean”, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele CJ Botosani.

In diferite faze ale licitatiei mai sunt proiectele de modernizare a inca doua sectoare de drum judetean de piatra:

– DJ291K, Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa (7 km);

– DJ294B, Dobarceni – Murguta – Stefanesti (10,6 km).

In paralel, se lucreaza la finalizarea documentatiei tehnice si a celei de finantare pentru DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km), pentru a putea fi scoasa cat mai repede la licitatie si executia acestor sectoare de drum.

Prin Programul National de Investitii «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri judetene care, in acest moment, sunt de piatra. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investitiilor”, a mai afirmat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

In cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, consiliile judetene au primit, fiecare, cate 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

Articolul precedentGARA DIN SINAIA VA FI MODERNIZATA – CFR scoate la licitatie lucrarile de 12,66 milioane lei fara TVA
Articolul următorCFR LANSEAZA LICITATIE DE 1,33 MILIARDE LEI FARA TVA – Lotul 6 Poarta – Caransebes va fi modernizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.