VIZITA LA SANTIERUL CENTURII BUCURESTI A0 SUD – Antreprenorul a construit o treime din lotul 3 al autostrazii de sud a Capitalei, dar este in intarziere

Lotul 3 al centurii de sud a Capitalei a ajuns la un stadiu al constructiei de 32% si ar trebui dat in trafic pana la finalul anului, la fel ca si Lotul 1 si Lotul 2. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a mers in control neanuntat pe santier si prezinta stadiul lucrarilor.

Acesta s-a declarat nemultumit de cum merg lucrurile si a cerut antreprenorului, Asocierea Aktor – Euroconstruct Trading, sa grabeasca ritmul de lucru.

Am facut din nou o vizita neanuntata pe santierul Lotului 3 Sud al Autostrazii Bucurestiului A0, fiind unul dintre santierele importante din zona Bucuresti-Ilfov, avand in vedere faptul ca Lotul 1 si Lotul 2 ale A0 Sud vor fi date in trafic pana la sfarsitul acestui an, prin urmare, este necesar ca si acest lot sa se dea in trafic cat se poate mai repede, pentru a inchide semi-inelul sudic care va prelua traficul de tranzit de pe actuala centura a Capitalei, facand astfel legatura intre A1, DN6, DN5, DN4 si A2”, spune Scriosteanu.

Lotul 3 al A0 Sud leaga DN6, in zona Bragadiru-Cornetu, pana la A1, in zona localitatilor Ciorogarla-Dragomiresti Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 si A1) si are o lungime de 18 km.

Nu suntem multumiti de ceea ce am gasit in santier si am solicitat antreprenorului ca promisiunile repetate de mobilizare pe care le-a facut, sa se reflecte cat mai repede si in santier, astfel incat sa inceapa recuperarea, chiar si partiala, a intarzierilor accumulate”, afirma Scriosteanu.

Antreprenorul a comunicat faptul ca in cateva zile vor fi platite taxele de racordare catre detinatorii de retele de utilitati, astfel incat ca in perioada urmatoare sa fie demarate lucrarile pentru relocarea restului de retele de pe traseul autostrazii.

Pe acest tronson de autostrada, stadiul fizic al lucrarilor este de 32%, iar in prezent, se desfasoara urmatoarele lucrari:

  • Se executa lucrari de sudare a armaturii carcaselor aferenta pasajului pe DC125 (sat Teghes, comuna Domnesti), in vederea executiei pilotilor forati;
  • La pasajul pe autostrada peste calea ferata din sat Teghes, comuna Domnesti (km 93+396) se realizeaza cofrarea elevatiilor aferente Pilei 1 (dreapta), se monteaza esafodajele pentru elevatii si riglele;
  • Se pregateste asternerea stratului de forma intre km 99+240 si km 99+480 (Ciorogarla);
  • Se asterne materialul de umplutura intre km 89+000 si km 89+500 (Clinceni);
  • Se executa lucrari de taluzare intre km 0 si km 2+500 (Ciorogarla si Bacu), iar intre km 85+300 si km 100+000 (Clinceni, Domnesti, Darvari, Ciorogarla), se actioneaza local, acolo unde sunt necesare lucrari de taluzare.

Vor fi construite 9 pasaje si 4 poduri, un nod rutier la intersectia cu A1, doua parcari de scurta durata si doua spatii de servicii.

De altfel, Aktor a incasat penalitati de intarziere chiar din faza de proiectare: are ordin de incepere aferent proiectarii din 23.05.2019, dar i s-a aprobat PAC abia in 11.06.2021, iar autorizatia de construire a venit in 01.07.2021.

Contractul pentru lotul 3 se ridica la 853 milioane lei (fara TVA).

Constructor este Asocierea Aktor – Euroconstruct Trading

Executia a inceput in noiembrie 2021. Contractul a fost semnat pe 14 aprilie 2019. Licitatia a inceput in iulie 2017.

Termen de finalizare este trimestrul 2 2024.

Pe autostrada de centura a Capitalei A0 (circa 101 km) sunt in prezent in curs de executie circa 71 de kilometri, din care 52 de km pe partea de sud.

Articolul precedentSE CONSTRUIESTE O NOUA AUTOSTRADA – Serbia va imprumuta 136 de milioane de euro pentru investitii in infrastructura
Articolul următorCUM ARATA CENTURA CONSTRUITA DE ERBASU IN JUDETUL BIHOR – Drumul de aproape 6 km costa 177 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.