UNA DIN CELE MAI CUNOSCUTE MASINI IESE DIN PRODUCTIE – Ultimul model va iesi din fabrica in ianuarie 2024

Constructorul auto american General Motors a anuntat ca incepand cu anul viitor cunoscutul model Chevrolet Camaro iese din productie. Este pentru prima data cand o masina icon a americanilor urmeaza sa fie scoasa din productie pentru ca electrificarea forteaza schimbarea uzinelor.

Chevrolet Camaro a fost timp de zeci de ani masina de vis a multor adolescenti americani.

General Motors a declarat ca va inceta sa produca generatia actuala la inceputul anului viitor.

Viitorul masinii, care se concureaza pe NASCAR si alte circuite, este putin tulbure. GM spune ca o alta generatie ar putea fi in lucru, scrie publicatia Japan Today.

Desi astazi nu anuntam un succesor imediat, fiti siguri ca acesta nu este sfarsitul povestii lui Camaro”, a declarat Scott Bell, vicepresedintele Chevrolet, intr-un comunicat.

Actuala a sasea generatie Camaro, introdusa in 2016, s-a descurcat bine pe circuit, dar vanzarile au scazut in ultimii ani. Cand actuala generatie Camaro a aparut in 2016, Chevrolet a vandut 72.705 vehicule de acest model. Dar pana la sfarsitul anului 2021, acest numar a scazut cu aproape 70%, pana la 21.893. A revenit putin anul trecut la 24.652.

GM a spus ca ultimul model din anul 2024 al masinilor va iesi de pe linia de asamblare din Lansing, Michigan, in ianuarie.

Purtatorul de cuvant Trevor Thompkins a spus ca nu poate spune nimic mai mult despre un model viitor Camaro. „Nu spunem nimic concret acum”, a spus el.

GM a declarat ca intentioneaza sa vanda numai vehicule electrice pentru pasageri in intreaga lume pana in 2035.

Camaro a fost introdus pentru prima data in 1966, la doi ani dupa popularul Mustang al lui Ford.

GM a retras placuta Camaro in 2002, dar a reinviat-o ca un nou model 2010 cu speranta de a atrage cumparatori mai tineri. Versiunea din 2010 a fost similara cu predecesoarele sale, cu un front lung si plat si „branhii” laterale care evoca originalul, in timp ce prezinta un design general modern.

Articolul precedentLICITATII RELUATE PENTRU REABILITAREA LINIILOR DE TRAMVAI – Reabilitarea celor 50 de km de linii de tramvai este cea mai mare achizitie publica a Primariei Bucuresti
Articolul următorPASAJUL DE LA DOAMNA GHICA, APROAPE GATA – Din vara se va circula pe Pasajul Doamna Ghica.  Pe 1 aprilie va fi reluata circulatia tramvaielor pe Soseaua Colentina. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.