SELINA IESE DIN INSOLVENTA DUPA 9 ANI – Fosta companie Drum Asfalt a avut in 2022 afaceri de 100 milioane euro

Constructorul Selina (Drum Asfalt) iese din insolventa dupa 9 ani. La  data de 23 martie 2023, Tribunalul Bihor a dispus inchiderea cu succes a procedurii de reorganizare Selina SRL, parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata constructiilor, cu consecinta iesirii din insolventa dupa aproape 9 ani, anunta casa de avocatura CITR.

Compania de constructii din Oradea este controlata de omul de afaceri Beneamin Rus. Compania a raportat anul trecut o  cifra de afaceri de 100 de milioane de euro si estimeaza o crestere de 60% in 2023.

Grupul de Firme Selina (Selina, Trameco, Drumuri Bihor si Selina Invest) are peste 1.000 de angajati si detine peste 400 de utilaje, echipamente si unitati de productie beton si asfalt.

Din nou reusim sa salvam o companie de impact aflata, pe parcursul ultimilor ani, in dificultate. Beneficiind de o noua sansa, Selina si intreaga ei echipa de profesionisti isi continua parcursul in mediul economic, iar impreuna cu grupul din care face parte asigura o mie de locuri de munca intr-un business cu un volum al cifrei de afaceri de peste 100 milioane euro anual. Cu acest proces am demonstrat inca o data ca, accesata la timp, insolventa salveaza un business in declin, ii intoarce pur si simplu soarta. Gestionat corect si cu sprijinul creditorilor, un astfel de mecanism poate ajuta antreprenorii sa depaseasca cu bine perioadele dificile.” declara Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Cluj.

Proiectele companiei includ, constructii de spitale, unitati de invatamant, restaurari de monumente, autostrazi, drumuri si poduri, cai ferate si piste aeroportuare.

Printre cele mai importante proiecte se numara: Proiectare si executie pentru finalizarea Autostrazii Brasov – Tg. Mures – Cluj – Oradea, Sectiunea 3C; largire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucuresti Sud intre A2 km23+600 si A1 km 55+520 – LOT II. Cresterea gradului de siguranta si securitate in Aeroportul Oradea; Reabilitarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare din Satu Mare.

„Suntem mandri ca am reusit sa finalizam procedura de reorganizare ca urmare a indeplinirii tuturor obligatiilor de plata asumate in cadrul planului de restructurare complex elaborat impreuna cu echipa CITR. In ciuda dificultatilor de pe piata constructiilor, in ultimii ani ne-am concentrat eforturile sa extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro in 2022, iar pentru 2023 estimam o crestere de 60% a acesteia precum si realizarea unor proiecte majore de constructii. Multumesc echipei de management Selina, alaturi de care in ultimii ani am reusit sa dezvoltam compania si sa obtinem aceste rezultate remarcabile”, a spus Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.

Creditorii majoritari in procedura au fost Unicredit Bank SA si Banca Transilvania SA, cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plata prin planul de reorganizare. In perioada de reorganizare, compania a reusit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.

Este important sa intelegem ca insolventa nu inseamna faliment, ci dimpotriva, poate reprezenta solutia salvatoare daca mecanismul este adoptat inca de la primele semne de dificultate. Unele procese sunt de lunga durata, cum a fost si cazul Selina, insa parcurgerea acestuia alaturi de un partener cu expertiza solida, cum este CITR, faciliteaza reusita, mai ales atunci cand se bucura de tot sprijinul creditorilor sai. Echipa CITR a avut un aport important in derularea procedurii Selina SRL, facilitand alinierea intereselor companiei cu cele a creditorilor, pentru a obtine una dintre cele mai mari finantari acordate unei companii aflate in insolventa”, a spus Calin Parau, head of commercial, CITR.

Potrivit studiilor CITR, la nivel national sunt peste 13.000 de companii de impact aflate in diverse stadii de dificultate. Comertul, constructiile si industria prelucratoare raman cele mai afectate domenii in 2022. Companiile din aceste domenii reprezinta peste 60% din numarul total al firmelor intrate in insolventa in 2022.

Articolul precedent32 DE KM DIN DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI, DATI IN TRAFIC IN ACEST AN – Tronsonul 3 Slatina-Colonesti este 70% realizat
Articolul următorPODUL PESTE PRUT DE LA UNGHENI VA COSTA 198 MILIOANE LEI – Se va construi si un punct de trecere vamal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.