32 DE KM DIN DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI, DATI IN TRAFIC IN ACEST AN – Tronsonul 3 Slatina-Colonesti este 70% realizat

Inca 31,7 km din drumul expres Craiova-Pitesti vor fi dati in trafic anul acesta, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, care a fost in vizita pe santierul tronsonului 3 Slatina-Colonesti, al carui stadiu fizic al lucrarilor a ajuns la 70%.

In martie 2021 sa dat startul pentru constuirea Lotului 3 Slatina – Colonesti din Drumul Expres Craiova-Pitesti.  Castigatoarea contractului este asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL (societate detinuta de omul de afaceri Dorin Umbrarescu) – SC TEHNOSTRADE SRL.

Valoarea lucrarilor este de 670,71 milioane lei, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile, pentru care s-a prevazut o perioada de garantie a lucrarilor de 10 ani. 

Cei 31,7 km aferenti Lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, cuprins intre Slatina si Colonesti, este unul din obiectivele de infrastructura rutiera a carui dare in trafic va fi la sfarsitul acestui an, inainte de termenul contractual”, spune Scriosteanu.

  • Au fost finalizate lucrarile de executie pentru 31/32 structuri (poduri si pasaje);
  • Se executa lucrari de racordare a structurilor cu terasamentul si calea de rulare;
  • Se executa lucrari de umpluturi necesare terasamentelor, lucrari realizate in proportie de 85%;
  • Se executa lucrari de sapaturi pentru terasamente, lucrari realizate in proportie de 90% si continua acestea pe ultimul sector de la km 58;
  • Continua executia lucrarilor de realizare a santurilor, rigolelor si elementelor de colectare si evacuare a apelor pluviale;
  • Au fost realizati 20/30 km din umplutura de balast la cota superioara;
  • Sunt in curs de finalizare spatiile de servicii, lucrari realizate in proportie de 95%, lucrandu-se acum la ultimele finisaje;
  • Au fost finalizate lucrarile de relocare a utilitatilor;
  • Se executa lucrari la sistemul ITS si la iluminatul public de pe traseul drumului expres.

Anul trecut au fost dati in trafic primii 40 km de drum expres in Romania aferenti Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitesti.

Drumul Expres Craiova-Pitesti este impartit in 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersectii rutiere si 75 de poduri si pasaje.

In anul 2024 se va putea deschide circulatia pe intreg drumul expres, potrivit promisiunilor autoritatilor.

DX12 este primul drum expres aflat in constructie in Romania, pe traseul Pitesti – Slatina – Craiova, cu o lungime totala planificata de 121,18 km.

Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens si este impartit in 4 tronsoane. Lucrarile prevad realizarea a 10 intersectii rutiere si a 75 de poduri si pasaje.

Tronsonul 1 care ajunge pana la Bals a obtinut deja o amanare de 1 an de la prima estimare de finalizare a lucrarilor. Pe santier, in timpul excavarilor a fost descoperit un sit arhelogic, iar traseul a trebuit sa fie modificat. Investitia pe drumul de 17 km dintre Craiova si Bals se ridica la peste 358 de milioane de lei fara TVA.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de inceput limita dintre judetele Dolj si Olt, iar cu punct final Municipiul Slatina, la intersectia cu DN 65. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Bals, Barza, Piatra Olt, Slatioara, Ulmi, Slatina si Valea Mare.

Tronsonul 3 are 31,75 de km si se desfasoara pe teritoriul judetului Olt, cu punct de inceput zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare) si cu punct final limita judetelor Olt si Arges. Sunt traversate localitatile Barasti, Colonesti, Optasi-Magura, Priseaca, Scornicesti, Tatulesti si Valea Mare, din judetul Olt.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,8 km, cu punct de inceput localitatea Colonesti si punct final aproximativ km 103 al autostrazii. Traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja din judetul Arges.

Articolul precedentUN PASAJ PIETONAL SUBTERAN VA FI CONSTRUIT IN COMARNIC – Cele mai mari probleme in trafic sunt create de trecerile de pietoni
Articolul următorSELINA IESE DIN INSOLVENTA DUPA 9 ANI – Fosta companie Drum Asfalt a avut in 2022 afaceri de 100 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.