CENTURA TIMISOARA SUD, UN NOU INCEPUT – Licitatia este reluata in SEAP, italienii au construit jumatate din drum

A fost publicat in SEAP anuntul la licitatia pentru reluarea constructiei Variantei Ocolitoare Timisoara Sud. Contractul lansat in licitatie de CNAIR, prin DRDP Timisoara, are o valoare estimata cuprinsa intre 394,10 milioane de lei si 411,86 milioane de lei (fara TVA), iar pentru finalizarea lucrarilor sunt alocate 12 luni.

Finantarea lucrarilor va fi asigurata prin Programul Transport 2021-2027.

Data limita pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie 2023, arata anuntul din SICAP.

Media cifrei de afaceri a ofertantului pe ultimii 3 (trei) ani (2020, 2021, 2022) trebuie să fie in valoare de minimum 300 milioane lei. De asemenea, ofertantul trebuie sa demonstreze ca a dus la bun sfarsit in ultimii 5 ani lucrari de constructie noua si/ sau largire si/ sau modernizare de autostrazi si/ sau drumuri nationale si/ sau drumuri expres și/sau drumuri județene, în valoare cumulată de minim 300.000.000 lei fara T.V.A., la nivelul a maxim 3 contracte.

Traseul cu o lungime de 25,69 km include:

– trei poduri

– noua pasaje

– patru noduri rutiere

– cinci intersectii la nivel

-doua parcari de scurta durata.

De proiect si executie se ocupa firma Tirrena Scavi Spa. La data rezilierii contractului anterior cu un constructor italian, progresul fizic al lucrarilor era de 58,26%. Comparativ, in decembrie 2021, lucrarile aveau un stadiu fizic de executie de doar 44,5%.

Centura Timisoara Sud este proiectata sa lege iesirea din Timisoara de pe Calea Lugojului cu cea spre Utvin, Sanmihaiu Roman, prin Chisoda, Giroc, Mosnita si Ghiroda, prin doua benzi. Centura va avea 26 de kilometri.

Dupa ce va fi gata si centura de sud mai ramane de realizat tronsonul dintre iesirea spre Utvin si Calea Aradului, prin Sacalaz. Odata construita, centura de sud a orasului va avea o garantie de zece ani.

Lungimea intregului traseului este de 25,69 km, avand 12 lucrari de arta, din care trei poduri si noua pasaje, patru noduri rutiere si cinci intersectii la nivel, precum si doua parcari de scurta durata”, spune seful CNAIR, Cristian Pistol.

Proiectul pentru “Varianta de ocolire Timisoara Sud” a fost scos la licitatie de catre CNAIR in aprilie 2017. In urma finalizarii procedurii de atribuire, compania Tirrena Scavi S.p.A. Italia a fost desemnata castigatoare, contractul fiind semnat in decembrie 2018.

In perioada de implementare a proiectului, antreprenorul a intampinat probleme financiare si nu a respectat prevederile contractuale de a finaliza lucrarile, drept urmare contractul a fost reziliat in data de 21.12.2022.

Articolul precedentPODUL SUSPENDAT DE LA BRAILA DE PESTE DUNARE INTRA IN ETAPA FINALA – Investitia de peste 2,37 miliarde lei este realizata in proportie de 92%
Articolul următorUN PASAJ PIETONAL SUBTERAN VA FI CONSTRUIT IN COMARNIC – Cele mai mari probleme in trafic sunt create de trecerile de pietoni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.