PE DRUMURILE EXPRES, CA PE AUTOSTRADA – Viteza de circulatie pe drumurile expres va fi de 120 km/h

Viteza de circulatie pe drumurile expres va fi de 120 km/h, anunta fostul ministru de la Transporturi, Catalin Drula. Legea va merge la promulgare la presedintele Romaniei.

Diferentele de constructie dintre un drum expres si o autostrada sunt minore, iar viteza de proiectare a unui DX este chiar 120 km/h. Ambele au 4 benzi de circulatie, sensuri separate fizic cu parapete, garduri de protectie si noduri denivelate.

Veste extraordinara pentru infrastructura din Romania: la initiativa USR, viteza de circulatie pe drumurile expres va fi de 120 km/h. In Camera Deputatilor a fost adoptata astazi legea initiata de mine, alaturi de colegul meu din USR, deputatul Lazar Ion Marian, conform careia viteza maxima de circulatie pe drumurile expres din Romania va fi de 120 km/h (fata de 100 km/h, in prezent)”, spune Drula.

Adoptarea legii a venit fix la timp pentru ca saptamana viitoare, vor fi dati in circulatie primii kilometri de drum expres din Romania. E vorba de un lot de 18km din DEx12 Craiova – Pitesti, ce reprezinta varianta de ocolire a orasului Bals, adauga fostul ministru.

Desi e o mica intarziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea intregului tronson de 40km Bals – Slatina pana in Paste – deschiderea chiar si partiala este o gura de oxigen pentru traficul din zona. Ma bucur ca, prin ridicarea limitei de viteza pe drumurile expres, DEx12 nu va deveni o capcana de amenzi”, precizeaza Catalin Drula.

Legea merge la promulgare de catre presedinte, iar acest ultim pas trebuie facut fara intarziere, afirma Drula, astfel incat sa se intample inaintea inaugurarii DEx12 de saptamana viitoare.

Articolul precedentAEROPORTUL OTOPENI SE MODERNIZEAZA – Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti pregateste licitatii pentru investitii de 800 milioane lei
Articolul următorDRUM DE MARE VITEZA BUCURESTI-ALEXANDRIA – A fost semnat contractul de 16 milioane lei, pentru elaborarea studiului de fezabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.