O ALTA PORTIUNE DIN DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI ESTE DATA IN TRAFIC – S-a incheiat receptia lotului care ocoleste Slatina. Vor fi dati in trafic 21,35 km ai lotului 2

S-a incheiat repectia lotului 2 al tronsonului 2 din Drumul expres Craiova-Pitesti. Joi dimineata, 28 iulie 2022, vor fi dati in trafic 21,35 km ai lotului 2, tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, care adaugati la cei care au fost dati in trafic in primavara (lotul 1), Romania ajunge la 40 km in total, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Tronsonul 2 are o lungime de aproape 40 km, cu punct de inceput limita dintre judetele Dolj si Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersectia cu DN 65. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Bals, Barza, Piatra Olt, Slatioara, Ulmi, Slatina si Valea Mare.

Drumul Expres Craiova – Pitesti este impartit in 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersectii rutiere si 75 de poduri si pasaje.

Multumesc, tuturor celor care au facut posibila finalizarea acestei lucrari la timp si in termenii contractuali stabiliti, de la proiectant – Consitrans, la constructor – Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB SRL, responsabili CNAIR si autoritati locale”, spune Scriosteanu.

Drumul Expres Craiova – Pitesti este impartit in 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersectii rutiere si 75 de poduri si pasaje.

In anul 2024 se va putea deschide circulatia pe intreg drumul expres, potrivit promisiunilor autoritatilor.

DX12 este primul drum expres aflat in constructie in Romania, pe traseul Pitesti – Slatina – Craiova, cu o lungime totala planificata de 121,18 km.

Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens si este impartit in 4 tronsoane. Lucrarile prevad realizarea a 10 intersectii rutiere si a 75 de poduri si pasaje.

Tronsonul 1 care ajunge pana la Bals a obtinut deja o amanare de 1 an de la prima estimare de finalizare a lucrarilor. Pe santier, in timpul excavarilor a fost descoperit un sit arhelogic, iar traseul a trebuit sa fie modificat. Investitia pe drumul de 17 km dintre Craiova si Bals se ridica la peste 358 de milioane de lei fara TVA.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de inceput limita dintre judetele Dolj si Olt, iar cu punct final Municipiul Slatina, la intersectia cu DN 65. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Bals, Barza, Piatra Olt, Slatioara, Ulmi, Slatina si Valea Mare.

Tronsonul 3 are 31,75 de km si se desfasoara pe teritoriul judetului Olt, cu punct de inceput zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare) si cu punct final limita judetelor Olt si Arges. Sunt traversate localitatile Barasti, Colonesti, Optasi-Magura, Priseaca, Scornicesti, Tatulesti si Valea Mare, din judetul Olt.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,8 km, cu punct de inceput localitatea Colonesti si punct final aproximativ km 103 al autostrazii. Traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja din judetul Arges.

Articolul precedentLOTUL CORNETU-TIGVENI DIN SIBIU-PITESTI INTRA IN LUCRU – Contractul are o valoare de 5,32 miliarde de lei si va fi cel mai mare semnat de CNAIR
Articolul următorAEROPORTUL BANEASA SE REDESCHIDE PE 1 AUGUST, DUPA NOUA ANI – Trei companii sunt pregatite sa inceapa cursele de linie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.