COMBUSTIBILUL SCUMP LOVESTE IN PROFITUL COMPANIILOR AERIENE – Profitul China Airlines Ltd a scazut anul trecut cu 70%, la 92,5 milioane dolari

China Airlines Ltd a raportat un profit net pentru anul trecut de 92,5 milioane dolari SUA, in scadere cu 70% fata de anul anterior, deoarece costurile operationale in crestere au afectat profitabilitatea sa, informeaza publicatia Taipei Times.

In ciuda tarifelor mai mici de marfuri aeriene si a intensificarii concurentei pe piata de pasageri, veniturile China Airlines au crescut cu 8,5% anul trecut, datorate preturilor mai mari ale biletelor de pe piata de pasageri si cererii puternice din partea consumatorilor in a doua jumatate a anului.

Cu toate acestea, o crestere a costurilor operationale de 20% a depasit cresterea veniturilor, deoarece costurile cu combustibilul pentru aviatie au crescut cu 70% fata de anul anterior, reducand la jumatate marja bruta a companiei aeriene fata de un an mai devreme, arata datele companiei.

Compania aeriana a declarat ca veniturile sale din transportul de pasageri au crescut cu 320% fata de anul 2021, deoarece aeroporturile din Taiwan si-au reluat serviciile de tranzit in iunie anul trecut, iar guvernul a relaxat controalele la granitele natiunii in octombrie, a spus compania intr-un comunicat.

Veniturile sale din transportul de marfa au scazut cu aproximativ 7% fata de un an mai devreme, in urma concurentei din partea transportatorilor maritim, a spus compania.

China Airlines a spus ca este optimista cu privire la piata de pasageri din acest an si ca va creste numarul de zboruri pentru a castiga mai multe venituri din pasageri.

De la sfarsitul acestei luni, compania aeriana va oferi peste 150 de zboruri pe saptamana din Taiwan catre Japonia si Coreea de Sud, doua dintre pietele preferate ale calatorilor taiwanezi, se arata in comunicat.

Compania aeriana a declarat ca intentioneaza sa foloseasca aeronave Airbus SE 321neo pentru zborurile sale din Asia de Sud-Est pentru a castiga o cota de piata mai mare.

Deoarece planuieste sa-si extinda oferta de servicii pentru distante lungi, de luna viitoare va creste numarul de zboruri catre Viena si Londra, anunta China Airlines.

Numarul de pasageri de pe zborurile catre America de Nord a revenit la nivelurile de dinaintea pandemiei de COVID-19.

Compania a declarat ca va primi doua noi avioane Boeing 777F pentru a-si spori eficienta, adaugand ca intentioneaza sa-si mareasca zborurile catre SUA si Europa pentru a-si maximiza veniturile din transportul de marfa.

Articolul precedentCNAIR ANUNTA SITUATIA PODURILOR DIN ROMANIA – Se pregatesc lucrari de 3,2 miliarde lei in reabilitarea a peste 380 de poduri vechi
Articolul următorSE REIAU LUCRARILE PE DRUMUL BISTRITEI – Valoarea investitiei este de 32,3 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.