DRUMUL DINTRE CENTURA GALATI SI DRUMUL EXPRES GALATI-BRAILA VA COSTA 547 MILIOANE LEI – Lungimea proiectului este de 7 kilometri

Consiliul Judetean Galati a demareaza o investitie majora pentru conectarea Galatiului la infrastructura mare de transport. Astfel, autoritatile au aprobat indicatorii economici pentru construirea unui drum de legatura intre viitoarea varianta ocolitoare a municipiului Galati si Drumul Expres Galati-Braila.

Acest drum de legatura va avea aproximativ 7 kilometri si va fi realizat de la zero. Astfel, vor fi patru benzi de circulatie si un regim de trafic asemanator drumurilor expres.

Este un proiect complex din punct de vedere tehnic, care va face legatura intre viitoarea Centura Mare a Galatiului, cea care pleaca din vama Giurgiulesti si trece pe langa lacul Brates, si Drumul Expres Galati-Braila. Practic, uneste granita cu Republica Moldova si podul de peste Dunare, astfel incat traficul greu sa nu traverseze orasul sau sa incarce fluxul de transport de pe DN2B si DN25”, spune presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea.

Conform calculelor si estimarilor specialistilor, valoarea investitiei este de 547.022.691 lei (fara TVA), proiectul urmand sa fie depus spre finantare in cadrul Programului Operational de Transport.

Vor fi amenajate doua subtraversari, cu lungimi de 65 si 100 de metri, ale drumului national ce leaga municipiul Galati si localitatea Sendreni, precum si un tunel pe sub calea ferata, care va avea o lungime de 90 de metri si o latime de peste 20 de metri.

De asemenea, va fi construit un pasaj cu o lungime de 375 de metri peste drumul de acces la halda de zgura.

Mai mult, vor fi amenajate si doua noduri rutiere, iar retelele de utilitati, vechi de jumatate de secol, vor fi relocate.

Pentru implementarea acestui proiect, vor fi necesare si exproprieri”, mai spune presedintele CJ Galati.

Articolul precedentUN SECTOR DE DRUM JUDETEAN DIN CULOARUL DE TRAFIC MURES NORD A FOST FINALIZAT – Soseaua dintre Bejan si Bretea Muresana, la standarde europene
Articolul următorINVESTITII DE 100 MILIARDE EURO IN CALEA FERATA – Franta va lansa trenuri expres de navetisti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.