MOBILIZARE LA AEROPORTUL DIN IASI – Lucrarile la noul terminal al Aeroportului, realizate in proportie de 18%. In 2024 iesenii vor avea al doilea cel mai mare aeroport din tara

Lucrarile la noul terminal de la Aeroportul din Iasi se desfasoara conform graficului, ajungand in acest moment la stadiul de 18%, anunta Consiliul Judetean Iasi.

Atat supervizorul cat si antreprenorul sunt mobilizati in santier. Odata cu avansarea lucrarilor creste si numarul echipelor de muncitori”, precizeaza CJ Iasi.

Lucrarile la noul terminal sunt realizate de STRABAG, iar de supervizarea santierului si modul de executie a lucrarilor se ocupa firma MEDOS Construct&Consulting.

Se lucreaza coordonat inclusiv cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, asigurandu-ne ca toate etapele sunt parcurse intr-un ritm sustinut pana la 31 decembrie 2023, cand trebuie sa fie gata proiectul. T4, avand o suprafata de 8 ori mai are decat actuala infrastructura de procesare, va schimba complet fata Aeroportului Iasi, iar din 2024 iesenii vor avea al doilea cel mai mare aeroport din tara, dotat la standarde europene”, au trasmis reprezentantii aeroportului iesean.

Termenul de finalizare a noii constructii este luna decembrie 2023, urmand ca aceasta sa devina operationala incepand cu 2024 pentru a deservi zborurile externe. Prin terminalul T4 vor fi procesati anual 3,3 milioane de pasageri (950 pasageri/ora varf).

In paralel cu lucrarile la noul terminal, se va lucra la dublarea capacitatii parcarii auto, conform graficului.

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii mai include: realizarea unui parc fotovoltaic si reconfigurarea cailor de acces in fata terminalelor.

In ceea ce priveste accesibilitatea la Aeroport, CJ Iasi a semnat in acest an contractul pentru modernizarea si realizarea a doua drumuri judetene ce vor putea sustine inclusiv traficul greu.

Aeroportul din Iasi va avea un nou terminal de pasageri la finalul anului 2023, constructia acestuia fiind inceputa in toamna lui 2022. Conducerea aeroportului iesean afirma ca noul terminal va fi al doilea ca marime din tara, dupa Otopeni si ca va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri pe an. Proiectul de dezvoltare are o valoare totala de aproximativ 328 milioane de lei fara TVA.

Executia lucrarilor este realizata de Strabag SRL, iar serviciile de supervizare si dirigentie de santier sunt asigurate de Medos Construct & Consulting SRL.

Aeroportul din Iasi a depasit, in primele zece luni din anul 2022, intreg traficul pe anul 2019, conducerea aerogarii iesene estimand ca pe intregul an 2022 numarul total de pasageri va trece de 1,5 milioane.

In perioada ianuarie-octombrie 2022, traficul a fost de 1,32 milioane de pasageri, nivel care a depasit traficul inregistrat inaintea pandemiei.

Articolul precedentIAR BRASOV, REZULTATE IN SCADERE – Profitul scade cu 40%, compania de stat valoreaza 200 milioane lei
Articolul următorO NOUA VAMA INTRE ROMANIA SI REPUBLICA MOLDOVA – In satul Bumbata din Vaslui se va deschide un nou punct vamal pana la inaugurarea podului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.