AEROPORTUL CARE ANUNTA PROFIT DUPA PANDEMIE – Numarul total de pasageri ar putea reveni in 2025 la nivelurile pre-pandemie

The terminal at Auckland International Airport.19 June 2007 New Zealand Herald Photograph by Kenny Rodger NZH 2aug07 - TRAVEL HUB: The airport is by far the country's busiest. PICTURE / KENNY RODGER SUN 4nov07 - NZH 15mar08 - SUN 29jun08 - NZH 2jul08 - SUN 25Oct09 - NZH 25Jun10 - NZH 08Jun12 -

Recuperarea calatoriilor aeriene a ajutat Aeroportul din Auckland, Noua Zeelanda, sa obtina primul profit din ultimii doi ani si jumatate, informeaza Radio New Zealand.

Dar piata imobiliara mai blanda a insemnat ca rezultatele finale ale aeroportului au fost afectate de o scadere a evaluarii investitiilor imobiliare cu 94 de milioane de dolari.

Cifre-cheie pentru ultimul semestru al anului 2022, comparativ cu anul anterior:

  • Profit net 4,8 milioane dolari fata de 108,8 milioane dolari;
  • Venituri 287,8 milioane dolari fata de 126,2 milioane dolari;
  • Profit de baza 68 milioane dolari (fata de pierdere de 11,5 milioane dolari)
  • Numarul de pasageri: 7,6 milioane vs 2,8 milioane

Directorul executiv Carrie Hurihanganui a spus ca este linistitor sa vada ca Aeroportul Auckland revine pe profit, acum 23 de companii aeriene zboara de pe aeroport catre 35 de destinatii internationale.

Numarul de pasageri a fost la 71% fata de aceeasi perioada pre-Covid in anul financiar 2019.

Veniturile din sectorul aeronautic au crescut puternic, la 101,5 milioane dolari, in timp ce veniturile din retail de 59,4 milioane dolari au inregistrat o imbunatatire semnificativa fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Veniturile din proprietate au contribuit, de asemenea, la rezultatul imbunatatit, in crestere cu 19%, pana la 65,1 milioane dolari.

Presedintele Patrick Strange a spus ca perspectivele sunt spre o crestere continua cu o orientare imbunatatita pentru intregul an.

Compania estimeaza ca profitul de baza dupa impozitare va fi intre 125 de milioane de dolari si 145 de milioane de dolari, in comparatie cu estimarile anterioare de 100 de milioane de dolari si 130 de milioane de dolari.

Strange a avertizat cu privire la provocarile continue din sectorul aviatiei.

Calatorii resimt frustrarea bagajelor manipulate in mod gresit, a modificarilor programului companiilor aeriene si lipsa globala de angajati, precum si probabilitatea crescuta de intarzieri si cozi in sistemul de aviatie – toate problemele pentru care e nevoie de timp sa fie rezolvate”, a spus el.

Hurihanganui a spus ca recentele inundatii din Auckland au cauzat aeroportului o „perturbare uriasa”.

Aeroportul si-a revizuit in jos orientarile privind cheltuielile de capital de la 600-700 de milioane de dolari la intre 525 de milioane de dolari si 600 de milioane de dolari, in mare parte din cauza dezvoltarii pentru o serie de proiecte comerciale.

Aeroportul se astepta ca numarul total de pasageri sa revina la nivelurile pre-pandemie in 2025. Pentru intregul exercitiu financiar 2023, se preconizeaza ca numarul total de pasageri va fi de aproximativ 16 milioane.

Seful de cercetare al Forsyth Barr, Andy Bowley, a declarat ca profitul de baza de 68 de milioane de dolari a depasit asteptarile pietei.

Recuperarea puternica a profitabilitatii a fost determinata de [pasageri], dar sustinuta de randamente mai bune decat cele asteptate ale concesiunii cu amanuntul si venituri foarte mari din inchirierea proprietatilor”, a spus el.

Bowley a spus ca programele companiilor aeriene sugereaza o redresare suplimentara a serviciilor si a pasagerilor in a doua jumatate a anului financiar, revenind la 92% din nivelurile pre-Covid pana la sfarsitul anului, comparativ cu 69% in decembrie 2022.

In special, serviciile catre America si Orientul Mijlociu vor fi de 121%, respectiv 109% din capacitatea pre-Covid pana in septembrie 2023”, a spus el.

Articolul precedentREGISTRUL AUTO AUTO ROMAN ISI CONSTRUIESTE UN SEDIU NOU PRIN LICITATIE – RAR investeste peste 38 milioane lei
Articolul următorCOMPANIA AEROPORTURI BUCURESTI, REZULTATE IN CRESTERE IN 2022 – Profitul net, mai mare de sase ori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.