CUM LUCREAZA ERBASU PE CENTURA SANMARTIN – Autoritatile locale lauda constructorul roman

Constructorul roman Erbasu lucreaza de zor la centura Sanmartin, din judetul Bihor, chiar si in pofida gerului de afara.

Pana in prezent au fost executate lucrari atat la nivelul terasamentelor (decapare, sapatura, imbunatatire teren de fundare, asternere strat de forma si strat de fundatie balast), cat si la nivelul podurilor (au fost executati 65% dintre pilotii forati, a inceput executia fundatiei pasajului din Baile 1 Mai si, totodata, au fost montate 50% dintre elementele prefabricate aferente podetelor).

Incepute la jumatatea lunii octombrie 2022, lucrarile la Centura Sanmartin avanseaza intr-un ritm sustinut, in ciuda temperaturilor reduse din ultima perioada”, anunta Consiliul Judetean Bihor.

Constructorul este asocierea formata din CONSTRUCTII ERBASU – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORASENESTI – PROCONS GROUP SRL. Termenul de executie a drumului este de 12 luni.

In perioada urmatoare vor fi realizate lucrari pentru relocarea utilitatilor existente si vor continua lucrarile la nivelul terasamentelor si podurilor.  Constructorii isi propun ca in vara acestui an sa toarne primul strat de asfalt.

Drumul de legatura intre Municipiul Oradea si Comuna Sanmartin va avea o lungime de 5,75 km, cu bretele de legatura cu DN76 si localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o latime de 10 metri.

Soseaua va avea pe lateral o pista de biciclete cu o latime de 3m si va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podete si 5 intersectii giratorii.

Valoarea totala a investitiei este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Articolul precedent56,5 MILIOANE LEI PENTRU CENTURA DE EST A ARADULUI – Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet
Articolul următorVOM CIRCULA CU PRIMUL TREN ELECTRIC – Alstom a inceput productia primului tren electric destinat Romaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.