PATRU OFERTE PENTRU PROIECTAREA LEGATURII DINTRE A1 SI RAMNICU VALCEA – Contractul depaseste 6 milioane de lei

Patru oferte au fost depuse pentru proiectarea legaturii dintre A1 si Ramnicu Valcea, anunta CNAIR. Astfel, marti , 31 august, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractelor de servicii: elaborarea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii pentru DN 73C, km 44+800 – km 55+000, Curtea de Arges – Tigveni” (Lot 1) si pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru “Reabilitare/modernizare DN 73C, km 55+000 – km 68+000, Tigveni – Municipiul Ramnicu Valcea” (Lot 2).

Pana la termenul limita de depunere pentru cele doua loturi au depus oferte urmatorii agenti economici:

1. ASOCIEREA SC EUROCERAD INTERNATIONAL SRL – SC GEOSTUD SRL

2. SC PROIECT – CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL

3. SC SPC ELITE CONSULTING SRL

4. SC TOTAL ROAD SRL

Cele doua contracte de servicii au ca obiective proiectarea unui traseu nou intre DN 73C si Nodul Rutier Tigveni de pe Autostrada Sibiu – Pitesti, precum si consolidarea si refacerea sectorului de drum national DN 73C intre Curtea de Arges si Tigveni (km 44+800 – km 55+000).

De asemenea, castigatorul licitatiei are ca obiectiv si reabilitarea/modernizarea infrastructurii existente, respectiv drumul national DN 73C intre localitatea Tigveni (km 55+000) si localitatea Aldesti (km 68+000), inclusiv amenajarea intersectiei dintre DN 7 si DN 73C, avand in vedere traficul generat de deschiderea circulatiei pe sectiunea 5 a Autostrazii Sibiu – Pitesti si realizarea legaturii dintre Municipiul Ramnicu Valcea si Autostrada Sibiu – Pitesti.

Valoarea estimata a contractului este de 6.024.908,49 lei din care:

Lot 1:  2.099.145,93 lei fara TVA

Lot 2:  3.925.762,56 lei fara TVA

Durata contractului este de 11 luni pentru Lotul 1 si 14 luni pentru Lotul 2.

Comisia de Evaluare va analiza ofertele in conformitate cu prevederile documentatiilor de atribuire si cu legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, spune ca proiectul este extrem de important pentru judetul Valcea.

Ma bucur sa anunt ca avanseaza licitatia pentru un proiect extrem de important pentru judetul Valcea: conexiunea dintre Municipiul Ramnicu Valcea si Autostrada A1, in zona Tigveni. Ieri au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea asa-numitului tronson 6 al Autostrazii Sibiu-Pitesti”, scrie Drula, pe Facebook.

Proiectul este impartit in doua sectoare, intre Curtea de Arges si Tigveni, respectiv intre Tigveni si Ramniu Valcea, ambele, bazate pe noul model de caiet de sarcini al CNAIR.

Pe primul sector de 11 km se va reface drumul national DN73C, prin reabilitarea structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranta rutiera, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor si alte consolidari. Al doilea segment de aproximativ 13 km presupune un mix intre modernizarea actualului drum national pe anumite sectoare si realizarea de variante noi de traseu, care sa amelioreze considerabil fluenta si siguranta circulatiei”, precizeaza oficialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.