PREVIZIUNE SUMBRA DUPA DEZASTRUL DE LA AUTORITATEA PENTRU REFORMA FEROVIARA – „Drula o sa ajunga sa mai puna pe Facebook doar poze cu el aprinzand lumanari si cantand „Vesnica Pomenire” pe la toate institutiile din Transporturi”

Vicepresedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputatilor, Marian Mina, aduce in prim-plan esecul de la ministerul condus de Catalin Drula si prezinta cifrele dezastrului. Nu total, ci partial.

Intr-o luare de pozitie pe Facebook, Marian Mina semnaleaza ca in mandatul lui Catalin Drula la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii se „reuseste” ingroparea tuturor insitutiilor din Transporturi. In acest sens, Mina da exemplul Autoritatii pentru Reforma Feroviara (ARF) care a anulat licitatia pentru 40 de trenuri regionale, pe motiv ca ofertele nu pot fi comparate. Aceasta in conditiile in care in licitatie s-au inscris companii precum Siemens, Alstom sau compania chineza CRRC Qingdao Sifang: „Nu a fost depusa nicio oferta sau au fost depuse oferte care, desi pot fi luate in considerare, nu pot fi comparate datorita modului neuniform de abordare a solutiilor tehnice si/sau financiare”, se precizeaza in anuntul privind anularea licitatiei, publicat pe 24 august 2021 in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Adica, prin anularea acestei licitatii, puncteaza Mina, Romania a pierdut 1,7 miliarde lei. Si nu este prima anulare! Ci a doua anulare, arata vicepresedintele Comisiei de Transporturi, care precizeaza ca in urma cu mai bine de un an, in iunie 2020, Tribunalul Bucuresti a dispus, in urma contestatiilor, anularea licitatiei castigate de chinezii de la CRRC Qingdao Sifang.

Iata postarea lui Marian Drula:

Drula o sa ajunga sa mai puna pe Facebook doar poze cu el aprinzand lumanari si cantand „Vesnica Pomenire” pe la toate institutiile din Transporturi. Pentru ca pe TOATE le ingroapa! USR-istul acesta incompetent, arogant si tupeist- catastrofa, pe scurt- si prietenii lui au mai dat o lovitura crunta Romaniei: a fost ANULATA licitatia pentru cele 40 de trenuri regionale. Adica, am pierdut 1,7 miliarde de lei, gratie firmelor sale prietene Alstom/ Stanciu/ LOVE France si CRRC Qingdao Sifang.

Autoritatea pentru Reforma Feroviara a argumentat decizia de anulare a licitatiei sustinand ca ofertele nu pot fi comparate.

„Nu a fost depusa nicio oferta sau au fost depuse oferte care, desi pot fi luate in considerare, nu pot fi comparate datorita modului neuniform de abordare a solutiilor tehnice si/sau financiare”, se arata in anuntul privind anularea licitatiei, publicat pe 24 august 2021 in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Licitatia este la a doua anulare, dupa ce, in iunie 2020, Tribunalul Bucuresti dispunea aceeasi masura, in urma contestatiilor depuse dupa ce castigasera initial chinezii de la CRRC Qingdao Sifang.

Bravo, Drula, esti campion! Dar la dezastru, la esecuri, la a vinde Romania pe bucati si la a baga in faliment ce mai ramane!

Mai multe informatii: https://www.economica.net/esec-de-proportii-la

Articolul precedentCOMPANIA NATIONALA AEROPORTURI BUCURESTI, DUSA LA GROAPA PE MANDATUL LUI DRULA – Motivat de pandemia covid-19 si in lipsa unor masuri eficiente de salvare venite de la Ministerul Transporturilor, compania si-a dublat pierderile
Articolul următorPATRU OFERTE PENTRU PROIECTAREA LEGATURII DINTRE A1 SI RAMNICU VALCEA – Contractul depaseste 6 milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.