CNAIR ARE O NOUA CONDUCERE – Ministerul Transporturilor a numit noi membri in Consiliul de Administratie pentru patru ani

CNAIR are de azi o noua conducere. Vineri, 10 februarie 2023, reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor CNAIR, in temeiul prevederilor art. 29 alin. (9) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice si urmare a finalizarii procedurii de selectie, au aprobat numirea membrilor noului CA al CNAIR.

Noul board este alcatuit din:

  • Mihalache Costin
  • Pistol-Cristian-Ovidiu-Catalin
  • Damian Ion
  • Buzasu Septimiu
  • Birchi Ileana-Mirela
  • Marcu Mirel-Alexandru

Precizam ca selectia membrilor din CA al CNAIR a fost facuta de o firma privata, specializata in domeniu, pentru a asigura imapartialitatea alegerii noilor membri si pentru a garanta o echipa profesionista, conectata la realitatile infrastructurii rutiere din Romania”, arata compania.

Perioada mandatelor de membru al Consiliului de Administratie al CNAIR este de 4 ani incepand din data de 14 februarie 2023 pana in data de 13 februarie 2027.

De altfel, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii anunta saptamana aceasta ca au fost definitivate rapoartele finale pentru selectia membrilor in Consiliile de Administratie ale Metrorex, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR), CFR Calatori si CFR SA (Infrastructura).

In urma finalizarii procedurii de selectie, conform OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice (cu modificarile si completarile ulterioare), realizata de firme specializate in recrutarea membrilor Consiliilor de Administratie, Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) vor fi convocate, conform prevederilor legale, pentru numirea noilor administratori definitivi ai celor 5 companii aflate sub autoritatea MTI”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de minister pe 7 februarie 2023.

Dupa indeplinirea formalitatilor legale, pe site-urile companiilor va fi afisata noua componenta a Consiliilor de Administratie. In cazul CNIR, aceste informatii vor fi afisate pe site-ul MTI.

Daca unii doar au promis, noi demonstram, in fiecare zi, prin ceea ce facem, ca stim si putem sa facem ce ne-am propus. La preluarea mandatului am promis ca vom aduce profesionisti la companiile MTI! O prima etapa este deja realizata. Avem cinci consilii de administratie noi, profesioniste, la unele dintre cele mai importante companii ale Ministerului, companii pentru care statul roman si-a asumat, prin PNRR, ca va selecta administratori profesionisti. Chiar daca obligatia – prin PNRR – a fost stabilita doar pentru 5 companii, in prezent, avem in derulare, in diverse stadii, selectia pentru majoritatea consiliilor de administratie ale unitatilor MTI. Numai asa vom putea sa ne asiguram ca banul public va fi cheltuit eficient de catre administratori care stiu ce inseamna sa implementeze un management profesionist”, a afirmat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Articolul precedentREGISTRUL AUTO ROMAN ESTIMEAZA VENITURI DE 100 MILIOANE EURO – Sunt asteptate mai multe masini in statiile ITP autorizate
Articolul următorAEROPORTUL DIN SATU MARE SE MODERNIZEAZA – UTI castiga un contract de 41 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.