METROREX ARE O NOUA CONDUCERE – Ministrul Grindeanu cere transformarea companiei

Compania Metrorex, operatorul metroului bucurestean, are un Consiliu de Administratie, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care precizeaza ca asteapta de la noua conducere rezultate manageriale care sa faca din Metrorex o companie performanta capabila sa asigure servicii de calitate.

Grindeanu nu mentioneaza care sunt noii membri ai Consiliului de Administratie.

Metrorex este prima companie din Ministerul Transporturilor cu un nou Consiliu de Administratie selectat prin concurs si cu mandat de patru ani, conform obligatiilor asumate prin PNRR.

Selectia dosarelor s-a facut prin firmele Pluri Consultants si Fox Management Consultants.

Metrorex are, de astazi, un Consiliu de Administratie profesionist, selectat pe principiile managementului corporativ! Astept de la membrii noului CA rezultate manageriale care sa transforme Metrorex intr-o companie performanta capabila sa asigure servicii de calitate. Selectia noului CA a fost realizata de o firma specializata in domeniu”, spune ministrul Grindeanu.

In zilele urmatoare, voi semna documentele si pentru Consiliile de Administratie pentru inca 4 companii: CNAIR, CNIR, CFR SA (Infrastructura), CFR Calatori, adauga el.

Metrorex estimeaza pentru 2022 venituri totale de 2.433.588.630 lei si o pierdere de 100,58 milioane lei, la cheltuielile totale de 2,534 miliarde lei.

Cheltuielile cu personalul au fost stabilite anul trecut la valoarea de 810.815.210 lei.

Cheltuielile de investitii programate pentru anul 2022 au fost in valoare de 585.381.000 lei, estimate in crestere cu 16%.

Compania are circa 5.900 de angajati.

Articolul precedentCONTRACTUL PENTRU CONSTRUCTIA CENTURII BEIUS A FOST SEMNAT – Firmele Drum Asfalt si Ticaret au castigat contractul de 269 milioane lei fara TVA
Articolul următorSENS GIRATORIU IN BRAGADIRU – Ministerul Transporturilor va aloca exproprieri de 3,18 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.