AVIATIA CIVILA ARE COMITET – A fost aprobata infiintarea Comitetului National de Securitate a Aviatiei. Iata care sunt atributiile structurii coordonate de reprezentati SRI, SPP, MT, MAPN, MAI si MFP

A fost aprobata infiintarea Comitetului National de Securitate a Aviatiei (CNSA). Guvernul Romaniei a adoptat Hotararea pentru aprobarea infiintarii Comitetului National de Securitate a Aviatiei, ca organism cu caracter consultativ, fara personalitate juridica. Potrivit Hotararii aflate pe masa guvernului in sedinta din 7 aprilie 2021, pe care Lumea Infrastructurii o prezinta integral, scopul CNSA va fi de a asigura coordonarea interinstitutionala pe aspecte ce tin de securitatea aviatiei civile si de a crea un cadru de consultare intre autoritatile statului si entitatile care aplica standarde de securitate a aviatiei civile sau sunt responsabile de implementarea acestor standarde.

Acest obiectiv va fi indeplinit de catre CNSA prin indeplinirea mai multor atributii, precum:

-emiterea de recomandari privind adaptarea masurilor si procedurilor de securitate a aviatiei civile la noile amenintari la adresa securitatii, la dezvoltarea noilor tehnologii, precum si la evolutia altor factori economici, sociali si geopolitici cu influenta asupra securitatii aviatiei civile;

-asigurarea cadrului de consultare si coordonare interinstitutionala in domeniul aviatiei civile;

-interventia in situatii de risc la adresa cetatenilor romani aflati in afara teritoriului Romaniei sau a aeronavelor care opereaza in zone de risc; etc..

Presedintele CNSA se numeste prin ordin de ministru

Din conducerea CNSA vor face parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, directorul general al Autoritatii Aeronautice Civile Romane, Serviciului Roman de Informatii, Ministerului Apararii Nationale,Ministerului Afacerilor Interne,Serviciului de Paza si Protectie, Ministerului Finantelor, al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian. al Companiei nationale Aeroporturi Bucuresti, dar si patru reprezentanti ai aeroporturilor regionale din Romania, desemnati de Asociatia Aeroporturilor din Romania.

Potrivit Hotararii de Guvern pentru aprobarea infiintarii Comitetului National de Securitate a Aviatiei, presedintele CNSA va fi numit in termen de 15 zile de la intrare in vigoare a hotararii, urmand ca numirea sa se faca prin ordin al ministrului Transporturilor.

Iata cum arata proiectul de Hotarare adoptat de Guvern in sedinta din 7 aprilie 2021:

Articolul precedentAVERTISMENT PENTRU ACCESAREA FONDURILOR PNRR – Comisarul Adina Valean: „Romania sa aiba o lista de proiecte concrete, mature, care sa permita cheltuirea rapida a banilor… ultimele decontari se vor face in 2026”
Articolul următorSANTIER PE CENTURA BUCURESTI – CNAIR modernizeaza Centura intre A1 si Bucuresti-Targoviste. Costul lucrarilor se ridica la 42 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.