SINCOPE LA PASAJUL BERCENI – A fost demontata partial rampa de urcare dinspre Jilava, pe cheltuiala constructorului

Constructorul Trameco (Selina) a trebuit sa demoleze rampa de urcare pe Pasajul de la Berceni dinspre Jilava, din cauza unor probleme de executie. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, spune ca lucrarile s-au facut pe banii constructorului si ca ele nu afecteaza graficul lucrarilor.

Pasajul trebuie dat in trafic in luna aprilie a acestui an.

”A fost finalizata demontarea partiala a rampei de urcare dinspre Jilava si a inceput deja consolidarea suplimentara a terenului de fundare prin forarea, armarea si turnarea pilotilor toata zona demontata. Va reamintim faptul ca, pentru ca tinem la calitatea lucrarilor, din dispozitia beneficiarului, s-a demontat partial rampa de urcare dinspre Jilava in vederea consolidarii suplimentare a terenului de sub rampa. Simtim cu totii cand circulam pe anumite pasaje diferentele de nivel generate de tasarea rampelor si nu vrem sa receptionam si sa platim lucrari neconforme. Precizez si ca aceasta demontare se face pe cheltuiala exclusive a constructorului si conform angajamentului acestuia, NU va afecta termenul de dare in trafic a pasajului”, afirma Scriosteanu.

Secretarul de stat a fost intr-o vizita de lucru pe santierul Berceni, insotit de George Ene, viceprimarul localitatii Berceni.

La Pasajul Berceni a inceput montarea stalpilor de iluminat public in zona largita la 4 benzi a Centurii Bucuresti dinspre Jilava.

De asemenea, continua montarea ultimelor 4 rosturi de dilatatie pe inelul central al pasajului.

Continua montarea parapetului pietonal pe rampa de coborare spre Jilava si pe rampa de urcare dinspre Jilava.

Continua montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni.

Continua montarea parapetului directional pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni si pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti.

Se executa lucrari de armare a grinzii de parapet pe inelul central, pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni.

Se pregateste suprafata de sub inelul central pentru aplicarea protectiei anticorozive.

Continua executarea lucrarilor de drum pe zona comunei Berceni si pe zona Bucuresti, inclusiv lucrari de amenajare a trotuarelor pe DJ401. Se lucreaza la montarea dalelor prefabricate aferente pasajului CF cu linia ferata industriala REMAT Bucuresti Sud si la racordarea in lung a liniei ferate industriale la nivelul pasajului. Se executa lucrari de instalare a cablurilor de alimentare ale sistemului de iluminat”, spune Scriosteanu.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar putea fi gata in acest an.

Articolul precedentPODUL PESTE CALEA FERATA DE LA BOBOLIA VA FI REPARAT – CFR investeste 19,4 milioane lei
Articolul următorSANTIERUL NAVAL SEVERNAV A DAT LOVITURA IN OLANDA – Compania, la care are actiuni si CFR Marfa, va construi o nava pentru care va incasa 1,78 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.