LICITATIA PENTRU DOUA SECTIUNI DIN AUTOSTRADA TRANSILVANIA, ANULATA SI RELUATA IN ACEEASI ZI – Contractul pentru proiectarea si executia sectiunilor Poarta Salajului – Zalau si Zalau-Nusfaleu va fi cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR

CNAIR a anulat si reluat in aceeasi zi licitatia pentru proiectarea si executia sectiunilor Poarta Salajului – Zalau (care include Tunelul Meses) si Zalau-Nusfaleu, ale Autostrazii Transilvania.

CNAIR a a anulat joi, 26 ianuarie 2023, procedura de atribuire de licitatie restransa pentru proiectarea si executia Autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Sectiunea 3B: Mihaiesti – Suplacu de Barcau, Subsectiunea 3B3: Poarta Salajului – Zalau, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostrada in zona Meses si Subsectiunea 3B4: Zalau – Nusfalau, km 40+660 (km 40+637 3B3) – km 66+500 din cauza cresterilor de preturi inregistrate pe piata de profil in ultima perioada, precum si pentru revizuirea documentatiei in conformitate cu modificarile legislative intervenite pana in prezent  si cu realitatea existenta in teren.

Tot joi, procedura de achizitie publica a fost reluata prin incarcarea documentatiei de atribuire in SICAP.

Am relansat astazi licitatia pentru proiectarea si executia Sectiunilor Poarta Salajului – Zalau (care include Tunelul Meses) si Zalau-Nusfaleu, ale Autostrazii Transilvania! Licitatia anterioara a fost anulata tot astazi in special din cauza cresterii preturilor pe piata de profil. Documentatia pentru noua procedura de achizitie publica a fost deja transmisa la ANAP pentru validare”, spune Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Durata de proiectare si executie a contractului este de 78 de luni, din care 18 luni pentru etapa de proiectare si 60 de luni pentru etapa de executie a lucrarilor.

Contractul va fi finantat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Transport (POT).

Finantarea pentru acest contract (cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR) va fi asigurata prin POT. Contractul prevede inclusiv constructia a 65 de viaducte, poduri si pasaje (in lungime totala de aproximativ 13 km) si a Tunelului Meses (in lungime de 2,89 km). Dupa validarea documentatiei de atribuire vom publica in SICAP Anuntul de Participare pentru adjudecarea contractului, anunt in cadrul caruia vom anunta si data limita pentru depunerea ofertelor”, afirma Pistol.

Acest obiectiv, in lungime de 41 km, include numeroase lucrari de arta printre care 65 de viaducte, poduri si pasaje pe si peste autostrada, in lungime totala de aproximativ 13 km.

Tunelul Meses are doua galerii cu 2 benzi de circulatie pe sens in lungime de 2,89 km.

Dupa validarea documentatiei de atribuire, CNAIR va putea publica Anuntul de Participare aferent contractului pentru proiectarea si executia lucrarilor, in cadrul caruia se va stabili si data de depunere a ofertelor.

Contractul pentru constructia celor 41 km (din care 2,8 km de tunel), are o perioada de implementare de 78 de luni (18 luni pentru etapa de proiectare si 60 de luni pentru etapa de executie a lucrarilor).

Articolul precedentDRUM DE MARE VITEZA INTRE BAIA MARE SI BISTRITA – CNAIR a semnat contractele de 21 milioane lei pentru studiile de fezabilitate
Articolul următorLOTUL 1 DIN AUTOSTRADA BUCURESTI NORD, IN IMPAS – CNSC a admis contestatia grecilor de la Intrakat, dupa ce CNAIR i-a desemnat castigatori pe italienii de la Pizzarotti. Lucrarea este blocata de aproape 4 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.