PRODUCATORUL DE LOCOMOTIVE SOFTRONIC CASTIGA BANI DE LA STAT – Compania din Craiova va investi 200.000 de euro in modernizarea fabricii

Producatorul de locomotive Softronic este compania care a castigat prima finantare prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansata de Ministerul Economiei. 200.000 de euro vor fi investiti in modernizarea fabricii cu echipamente si tehnologie de ultima generatie.

Softronic este singurul producator de rame si locomotive electrice din Europa de Est.

O companie cu capital 100% romanesc, castigatoarea primei finantari prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansata de Ministerul Economiei. Am semnat, astazi, contractul de finantare cu Softronic, un producator de locomotive din Craiova care a aplicat pentru accesarea de ajutor de minimis prin schema pentru competitivitate”, spune ministrul Economiei, Florin Spataru.

Ministrul Economiei, Florin Spataru a participat la Craiova, la evenimentul de semnare a primului contract de finantare prin schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de crestere a competitivitatii produselor industriale” de catre Softronic Craiova, lansata de Ministerul Economiei in luna noiembrie.

Incurajez companiile romanesti sa depuna proiecte care pot primi finantare prin cele 3 scheme de ajutor de stat lansate de Ministerul Economiei anul acesta si care vor continua si in 2023. Felicitari Softronic pentru proiectele ambitioase pentru fabricarea de locomotive verzi, prietenoase cu mediul, si pentru mentinerea a 600 de angajati chiar si-n acesti ani grei cu crize suprapuse”, adauga ministrul.

Schema de ajutor de minimis, care are prevazut un buget de 30.000.000 lei, se adreseaza intreprinderilor, inclusiv societatilor cooperative, care activeaza in sectoarele industriei prelucratoare si al recuperarii materialelor sau/si recuperarea materialelor, precum si entitatilor din infrastructura pentru evaluarea conformitatii produselor industriale, asociatiilor profesionale si patronatelor de ramura.

In urma depunerii cererii de finantare, Softronic Craiova, un producator de locomotive, cu capital romanesc, care isi propune sa devina un jucator de top in Europa in domeniul productiei de locomotive electrice, este prima firma declarata castigatoare.

Infiintata in 1991 la Craiova, Softronic are singura fabrica ce produce rame si locomotive electrice in Europa de Est si care vinde in prezent locomotivele electrice in strainatate.

Compania este controlata de patru antreprenori romani si a finalizat anul trecut cu afaceri  de 25-26 de milioane de euro, iar pentru acest an estimeaza ca va ajunge la 30 de milioane de euro cifra de afaceri pe fondul noilor contracte semnate.

Articolul precedentCFR, CONTRACT PENTRU SEMNALIZARE FEROVIARA – Asocierea Baicons Impex (lider de asociere) – ISPCF castiga contract de 6 milioane lei fara TVA
Articolul următorLICITATIA PENTRU DOUA SECTIUNI DIN AUTOSTRADA UNIRII INTRA IN LINIIE DREAPTA – Contractele sunt finantate prin PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.