CALATORII GRATUITE CU TRENUL PRIN EUROPA – Aproape 2.000 de tineri din Romania vor primi cate un permis de calatorie

1.974 de tineri din Romania vor primi cate un permis gratuit de calatorie cu trenul prin Europa.

Cei 162.931 de participanti la runda din octombrie 2022 de inscrieri la programul DiscoverEU vor primi rezultatele candidaturilor lor. Un numar total de 47.700 de tineri cu varsta de 18 ani vor primi cate un permis de calatorie. 

DiscoverEU este o actiune a programului Erasmus+ care le da tinerilor posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiente de invatare. Calatorind in special cu trenul, acestia vor putea admira varietatea nesfarsita a peisajelor si oraselor europene. 

Candidatii selectati vor calatori, singuri sau intr-un grup de pana la cinci persoane, in perioada martie 2023-februarie 2024. Acestia se vor deplasa in principal cu trenul, cu cateva exceptii, pentru ca si cei care locuiesc pe insule sau in zone indepartate sa poata participa.

”Datorita DiscoverEU, 47.700 de tineri vor incepe in curand sa isi planifice calatoria prin Europa si se vor alatura unei comunitati tot mai mari de europeni mobili. Si pentru ca tinerii nostri doresc sa faca descoperiri culturale pe parcursul vizitelor lor, am adaugat un card cu reduceri pentru activitati culturale si am publicat itinerarii culturale tematice pe Portalul european pentru tineret. Dorim ca toti castigatorii sa aiba o experienta de neuitat”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.

In cadrul programului Erasmus+, aceasta runda de inscrieri a fost deschisa tinerilor cetateni nascuti intre 1 ianuarie 2004 si 31 decembrie 2004, din statele membre ale UE si din tarile asociate la Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia si Türkiye).

Participantii selectati vor putea, de asemenea, sa participe la sesiuni de informare inainte de plecare sau la intalniri in intreaga Europa, pentru a consolida dimensiunea educativa a calatoriilor. O sesiune live cu intrebari si raspunsuri va avea loc la 12 ianuarie 2022 pe grupul oficial de Facebook #DiscoverEU, in cadrul careia participantii selectati vor primi informatii cu privire la viitoarea lor calatorie.

Articolul precedentINVESTITII PE CALEA FERATA TECUCI-IASI – CFR a semnat contract de 163,6 milioane lei fara TVA pentru lucrari de eliminare a restrictiilor de viteza
Articolul următorPROMISIUNI MARI IN INFRASTRUCTURA IN 2023 – 126 km drum de mare viteza ar putea fi dati in trafic in acest an. Romania va depasi borna de 1.000 km de autostrada

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.