CFR, CONTRACT PENTRU SEMNALIZARE FEROVIARA – Asocierea Baicons Impex (lider de asociere) – ISPCF castiga contract de 6 milioane lei fara TVA

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a desemnat castigatorul licitatiei pentru elaborarea Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI) privind „Sporirea eficientei economice si a sigurantei feroviare prin cresterea nivelului de centralizare al instalatiilor de semnalizare feroviara: Lot 1 – Sucursalele Regionale CF Bucuresti si Craiova si Lot 3 Sucursala Regionala CF Brasov”.

Ofertele financiare ale Asocierii SC BAICONS IMPEX SRL (lider de asociere) – ISPCF SA, au fost de 3.000.000 lei fara TVA, pentru fiecare lot in parte (criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-pret).

Sursa de finantare este asigurata din fonduri nerambursabile prevazute in Planul National de Relansare si Rezilienta (PNRR), iar durata contractelor va fi de noua luni, de la data de incepere a prestarii serviciilor, iar prin aceste contracte se vor implementa sisteme de centralizare electronica in 35 de statii de cale ferata.

Modernizarea instalatiilor de siguranta aferente caii ferate existente (atat a celor din statii cat si a celor din interstatii) are rolul de a creste siguranta traficului feroviar, dar si cresterea capacitatii sectoarelor feroviare prin utilizarea echipamentelor moderne. Din punct de vedere al beneficiilor centralizarii electronice, se evidentiaza pe langa componentele de siguranta si capacitate si scaderea semnificativa a cheltuielilor companiei cu personalul si intretinerea, ceea ce conduce la o mai eficienta utilizare a fondurilor pentru asigurarea unei infrastructuri feroviare atractive, pentru operatorii de transport pe calea ferata si beneficiarii acesteia”, anunta CFR.

Cresterea nivelului de centralizare al unor instalatii de semnalizare, prin centralizarea instalatiilor si integrarea acestora in centre de management ale traficului rezolva problema deficitului de personal, contribuie la imbunatatirea sigurantei circulatiei trenurilor si conduce la cresterea vitezei de circulatie pe sectiile modernizate.

Articolul precedentINFRASTRUCTURA MODERNIZATA IN BRASOV – Investitiile depasesc 100 milioane lei
Articolul următorPRODUCATORUL DE LOCOMOTIVE SOFTRONIC CASTIGA BANI DE LA STAT – Compania din Craiova va investi 200.000 de euro in modernizarea fabricii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.