100 DE TROLEIBUZE SI 100 DE AUTOBUZE ELECTRICE VOR CIRCULA IN BUCURESTI – Mijloacele de transport vor fi livrate de polonezii de la Solaris si de turcii de la Karsan

Bucurestiul va avea 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice noi. Transportul in comun va deveni astfel mai atractiv atat pentru locuitorii orasului, cat si pentru turisti.

Comisia de evaluare a finalizat analiza ofertei depuse de firma poloneza Solaris pentru achizitia a 100 de troleibuze cumparate cu fonduri nerambursabile de la Agentia Fondului pentru Mediu.

Raportul final va fi trimis catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) pentru validare, iar mai apoi va fi atribuit castigatorului licitatiei.

Termenul de livrare pentru cele 100 de troleibuze este de 22 de luni de la semnarea contractului.

Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborata, spatiu destinat carucioarelor pentru persoane cu dizabilitati, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu functii GPS, sistem de informare audio-video, aer conditionat si au o autonomie minima de 20 de km”, spune primarul Capitalei, Nicusor Dan.

Garantia functionarii va fi de 300.000 km de la data receptiei sau 5 ani pentru troleibuz in ansamblu si pentru toate componentele acestuia, inclusiv intretinerea planificata, consumabilele si manopera efectuata in aceasta perioada.

De asemenea, a fost finalizata si etapa de evaluare a ofertelor pentru achizitia a 100 de autobuze electrice. Ca urmare a verificarii modalitatii de indeplinire a cerintelor din caietul de sarcini si ulterior aplicarii criteriului de atribuire, contractul a fost atribuit ofertantului KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET AS.

Contractul poate fi semnat dupa expirarea perioadei de 10 zile de depunere a contestatiilor, iar termenul de livrare este de 10 luni de la semnarea contractului.

Autobuzele vor avea o autonomie de 522,49 de kilometri intre doua incarcari succesive, tractiune complet electrica, baterii cu acumulatori, podea complet coborata pe toata lungimea vehiculului, lungime de 12 metri, trei usi duble si aer conditionat.

Valoarea totala a contractului este de 293 milioane de lei fara TVA, iar finantarea provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional (POR).

Articolul precedentAUTOSTRADA UNIRII, INDICATORI APROBATI – Doua sectiuni din A8 vor costa 6,15 miliarde lei
Articolul următorINVESTITII DE 60 MILIOANE LEI LA AEROPORTUL KOGALNICEANU – Autoritatile au gasit neconformitati geometrice si lipsa sistemelor climatizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.