DOUA AEROPORTURI PRIMESC 273 MILIOANE LEI PENTRU MODERNIZARE – Ministrul Transporturilor semneaza contractele de finantare

Aeroportul International Maramures din Baia Mare si aeroportul „Stefan cel Mare” din Suceava primesc in total 273 milioane lei pentru modernizare.

Aeroportul International Maramures se extinde cu ajutorul Ministerului Transporturilor, anunta ministrul de resort, Sorin Grindeanu.

Prin contractul de finantare semnat astazi (134 milioane de lei) va fi construit si echipat un nou terminal care va putea asigura un flux de 450 de pasageri pe ora.

Un alt contract de finantare (74 milioane de lei), semnat tot astazi, va ajuta Aeroportul din Baia Mare (Maramures) sa sporeasca gradul de siguranta pentru pasageri prin achizitia unor echipamente moderne.

Sumele vor fi folosite inclusiv pentru achizitionarea unor autospeciale pentru stingere incendiilor. Proiectele pentru care am semnat astazi contractele de finantare trebuie finalizate pana la sfarsitul lui 2023”, spune Grindeanu.

De asemenea, si Aeroportul International „Stefan cel Mare” din Suceava va fi modernizat cu sprijinul Ministerului Transporturilor.

Grindeanu a semnat astazi un contract de finantare prin care va fi sporit gradul de siguranta si securitate pe acest aeroport.

Pentru acest aeroport, 65 de milioane de lei vor fi folosite pentru realizarea drumului si gardului perimetral al aeroportului, dar si pentru achizitia unor sisteme de siguranta si securitate, echipamente pentru controlul de securitate al pasagerilor si bagajelor, echipamente pentru intretinerea si deszapezirea suprafetelor de miscare.

Intregul proiect trebuie finalizat pana in octombrie 2023.

Articolul precedentLUCRARILE LA CENTURA ALESD AU AJUNS LA 36% – Proiectul va fi gata in vara anului viitor
Articolul următorAUTOSTRADA SIBIU-BOITA, FAZA DE EXPROPRIERI – Ministerul Transporturilor pregateste despagubiri de 2,7 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.