PASAJUL BERCENI VA FI DAT IN TRAFIC IN APRILIE 2023 – Proiectul intampina sincope

Pasajul Berceni va fi dat in trafic, cel mai probabil, in aprilie 2023. Desi termenul avansat anterior era decembrie acest an, proiectul intampina niste sincope in desfasurarea lucrarilor

Avand in vedere sincopele intampinate in desfasurarea lucrarilor intr-un ritm sustinut, precum si faptul ca anumite etape nu pot fi scurtate pe timp de iarna in asa fel incat sa nu existe niciun risc asupra calitatii lucrarilor, termenul la care va fi dat in trafic pasajul Berceni este aprilie 2023”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu. Acesta a fost intr-o vizita de lucru pe santierul Berceni, am fost insotit de George Ene, viceprimarul localitatii Berceni.

Continua montarea lisei prefabricate pe rampa de coborare spre Jilava si pe rampa de urcare dinspre Jilava, precum si armarea, cofrarea si betonarea grinzii de parapet pe cele doua rampe mentionate anterior.

Se lucreaza la armarea, cofrarea si turnarea betonului aferent placii de suprabetonare pe inelul central si pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni. Se lucreaza la armarea, cofrarea si betonarea zidului de garda la culeea 1 (Bucuresti) si culeea 2 (Berceni). Continua montarea rosturilor de dilatatie pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti, pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni, precum si pe inelul central al pasajului”, spune Scriosteanu.

De asemenea, continua montarea parapetului pietonal pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni. Continua montarea parapetului directional pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni.

Se lucreaza la montarea hidroizolatiei pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni si se pregatesc suprafetele pentru acest pas si la rampa Berceni si rampa de coborare spre Jilava.

Se lucreaza la asternerea asfaltului de protectie a hidroizolatiei pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni.

Se executa fundatii adancite de parapet in zona km 35 si fundatii de balast si strat superior de fundatie din balast stabilizat cu ciment pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti.

Se lucreaza la turnarea grinzii de parapet pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni si pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni.

Continua executarea lucrarilor de drum pe zona comunei Berceni si pe dinspre Bucuresti, inclusiv lucrari de amenajare a trotuarelor pe DJ401 si DNCB.

Continua executarea lucrarilor de iluminat public pe toate zonele pasajului, precum si realizarea canalizarii pluviale, necesara preluarii apei din zona pasajului.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Articolul precedentINVESTITII LA CENTRUL ROMAN PENTRU PREGATIREA SI PERFECTIONAREA PERSONALULUI DIN TRANSPORTURI NAVALE – Se construieste un campus nou de 47 milioane lei si un simulator
Articolul următorGHINION PENTRU PODUL SUSPENDAT PESTE DUNARE DE LA BRAILA – Constructorul italian este in continuare in intarziere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.