PASAJUL DRAJNA VA FI GATA INAINTE DE TERMEN – Investitia depaseste 98 milioane de lei, fara TVA, din fonduri externe

Lucrarile de la pasajul Drajna sunt in avans fata de graficul asumat de antreprenor, iar lucrarea va fi finalizata inainte de termen, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Antreprenorul pasajului de la Drajna este constructorul roman Arcada. De altfel, inca de la desemnarea companiei castigatoare, conducerea Arcada si-a asumat ca va realiza pasajul inainte de termenul prevazut in contract.

Valoarea investitiei este de peste 98 milioane de lei, fara TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de executie este de 1 an și jumatate. Dar, inca de la desemnarea companiei caștigatoare, am discutat cu conducerea Arcada, care și-a asumat ca va realiza pasajul inainte de termenul prevazut in contract. Daca se mentine ritmul actual, aceasta va fi o alta lucrare care se va finaliza inainte de termen”, precizeaza Scriosteanu.

Amplasamentul acestei lucrari a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie, anul acesta.

Este vorba despre realizarea unei supratraversari pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va intinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodata și DN 3A Lehliu – Fetești, drum national paralel cu CF 800.

Au fost armate, cofrate și turnate toate antretoazele necesare pasajului. Se lucreaza la cofrarea, armarea și betonarea placii de suprabetonare necesara pasajului, iar saptamana aceasta se va finaliza suprastructura acestuia. Se lucreaza la montarea dispozitivelor de rost necesare pasajului”, spune oficialul.

De asemenea, continua lucrarile, la partea de drum, cu umpluturi din material coeziv și aprovizionarea cu piatra sparta.

Continua totodata si lucrarile de relocare a retelelor de energie electrica, a retelelor de transport petrol și a conductelor de apa.

Pasajul de la Drajna va fi parte integranta a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Braila-Slobozia-Calarași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judetului Ialomita.

La vizita de lucru pe acest șantier, secretarul de stat a fost insotit de noul director al Directiei Implementare Proiecte din cadrul CNAIR, Mihai-Felician Cerneștean.

Pasajul de la Drajna va aduce, ca beneficii la nivel regional si national, cresterea vitezei de tranzitare prin eliminarea timpilor pierduti acum la bariera, precum si cresterea sigurantei rutiere prin eliminarea traversarii la nivel a caii ferate.

Ministerul Transporturilor a emis Autorizatia de Construire pe 14 decembrie 2021.

Noul drum intre Autostrada Soarelui si DN 21 Slobozia – Braila va avea o lungime de 2,7 kilometri din care pasajul propriu-zis are 305 metri lungime.

Realizarea pasajului rutier pe DN 21 peste calea ferata va imbunatati pe viitor conditiile de circulatie.

Constructorul Arcada a realizat si viaductul liniei de tren peste DN 1 Gara de Nord-Otopeni.

Articolul precedentEXPROPRIERI DE 1,46 MILIOANE LEI PENTRU O PARTE DIN AUTOSTRADA DE CENTURA A CAPITALEI – Imobilele se afla in localitatile Afumati, Corbeanca, Dragomiresti-Vale si Glina din judetul Ilfov si Joita din judetul Giurgiu
Articolul următorBILETE DE AVION MAI SCUMPE – Transportul aerian a fost unul dintre cele mai afectate de pandemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.