POD PESTE SOMESU RECE – Lucrari in ritm alert pentru podul provizoriu de peste 40 de metri

Un pod provizoriu se construieste peste Somesu Rece si este aproape gata. Consiliul Judetean Cluj continua, in ritm alert, lucrarile de construire a podului provizoriu din localitatea Somesu Rece, comuna Gilau, situat pe drumul judetean 107P.

Podul provizoriu va avea o lungime de 40 de metri si este prevazut cu o banda de circulatie, traficul urmand sa se desfasoare, alternativ, pe ambele sensuri.

Lucrarile de interventie in regim de prima urgenta vizeaza construirea unui pod provizoriu in amonte de podul situat la pozitia kilometrica 4+310 pe care circulatia se desfasoara cu restrictii de viteza si tonaj.

Am intreprins toate demersurile necesare urgentarii lucrarilor la acest pod, astfel incat sa fie finalizat la sfarsitul acestei saptamani. Ulterior constructorul va trece la demolarea podului vechi si ridicarea unuia nou, timp in care circulatia se va desfasura pe acest pos provizoriu”, a decalarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, a fost deja realizata infrastructura podului provizoriu, rampele de acces, precum si montarea suprastructurii metalice. In continuare, se lucreaza la calea pe pod si montarea parapetelor, urmand ca lucrarile sa se finalizeze cu amenajarea caii de rulare, realizarea racordurilor la accese si a trotuarului destinat pietonilor.

Pana la finalizarea construirii podului provizoriu, circulatia pe podul din localitatea Somesul Rece, de la kilometrul 4+310, se desfasoara, in continuare, cu anumite restrictii, dupa cum urmeaza:

  • Accesul este interzis vehiculelor cu masa totala maxim autorizata mai mare de 3,5 tone sau care au o inaltime mai mare de 2,5 metri;
  • Viteza de circulatie este limitata la 5 km/h;
  • Impunerea unui interval de cel putin 40 metri intre vehicule.
Articolul precedentCRIZA ENERGIEI SI A GAZELOR, DECONTATA DE CIUCA – Asociatiile patronale din sectorul transporturilor ies in strada daca nu se modifica OUG 119/2022: ” A generat disponibilizarea a peste 5000 de angajati”
Articolul următorLICITATIE DE 10 MILIOANE LEI LA AEROPORTUL BRASOV – Autoritatile cumpara utilaje de deszapezire si intretinere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.