LICITATIE DE 10 MILIOANE LEI LA AEROPORTUL BRASOV – Autoritatile cumpara utilaje de deszapezire si intretinere

Consiliul Judetean Brasov vrea sa cumpere trei utilaje destinate intretinerii Aeroportului International Brasov – Ghimbav. In Sistemul Electronic de Achizitii Publice a fost incarcata documentatia pentru aceasta achizitie, structurata pe trei loturi, al carei obiectiv il reprezinta functionarea in conditii de siguranta a aeroportului pe tot parcursul anului, indiferent de conditiile meteorologice.

Astfel, administratia judeteana doreste sa cumpere o autospeciala pentru deszapezirea si degivrarea pistei si a tuturor suprafetelor de miscare, un tractor dotat cu cositoare si cu freza de zapada, respectiv un utilaj multifunctional care sa permita atasarea unor echipamente – perie, plug, freza de zapada, instalatie de imprastiere a materialului degivrant lichid etc., si sa respecte cerintele cuprinse in procedurile si instructiunile de aeronautica civila privind dimensiunile reduse, vizibilitate buna pentru conducatorul auto si mobilitate ridicata, utilajul urmand sa fie utilizat inclusiv pentru intretinerea zonei de parcare a aeronavelor pe platforma.

Valorile estimate sunt urmatoarele:

• Lotul 1: Autospeciala deszapezire/degivrare: 4.630.000 lei fara TVA;

Lotul 2: Tractor cu cositoare pentru intretinerea suprafetelor aeroportuare inierbate si freza de zapada: 1.985.000 lei fara TVA;

Lotul 3: Utilaj multifunctional pentru intretinere suprafete de miscare cu atasamente: 1.630.000 lei fara TVA.

Valoare totala estimata a acestei achizitii este de 9.811.550 lei cu TVA.

Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit de autoritatea contractanta la data de 10 noiembrie 2022, ora 15:00.

Aceste utilaje vin sa completeze dotarile Aeroportului Brasov in ceea ce priveste functionalitatea pe timp de iarna si interventiile in situatii de urgenta, ele adaugandu-se autovehiculelor achizitionate in anii trecuti, si anume: un echipament friction-tester de masurare a coeficientului de franare pentru aeronave, un vehicul de tractare friction-tester, doua autospeciale de deszapezire PDA (cu plug, perie si autosuflanta), o autospeciala de pompieri pentru interventie rapida si o autospeciala cu echipament de descarcerare.

Am bugetat achizitionarea celor trei utilaje pe care le-am prevazut in lista de investitii a Consiliului Judetean din acest an si ma bucur ca am demarat procedurile in acest sens. Ne dorim sa avem oferte admisibile pentru toate loturile si sa reusim sa incheiem contractele de livrare, astfel incat sa rezolvam si acest aspect care tine de buna functionare a Aeroportului. In paralel, continuam demersurile pe toate planurile, atat in ceea ce priveste finalizarea lucrarilor de constructie a infrastructurii aeroportuare si instalarea echipamentelor de radionavigatie pe amplasamentul de la Ghimbav, cat si in privinta definitivarii procedurilor de zbor si pregatirii etapelor procedurale care tin de certificarea aeroportului”, spune presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.

Articolul precedentPOD PESTE SOMESU RECE – Lucrari in ritm alert pentru podul provizoriu de peste 40 de metri
Articolul următorINVESTITII DE 5,3 MILIARDE DE LEI IN PORTUL CONSTANTA – Ministerul Transporturilor vrea sa modernizeze infrastructura feroviara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.