ALTE “BILE NEGRE” PENTRU CONSTRUCTORI – Companiile risca sa primeasca un”cartonas rosu” la urmatoarea evaluare

Mai multi constructori au primit certificate negative intermediare din partea CNAIR, pentru intarzieri. Unele se afla deja la al doilea „cartonas galben” si risca sa primeasca un”cartonas rosu” la urmatoarea evaluare.

O noua serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori a fost emisa de CNAIR!

Pe lista sunt firme la al doilea „cartonas galben”. Pentru contracte de proiectare, aflate in derulare, au primit- din nou- certificate intermediare negative:

– SEARCH Corporation SRL

– EGIS Romania SA

– EGIS International S.A.S

– NV CONSTRUCT SRL”, a anuntat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Asocierea INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, care in seria trecuta a primit certificat pozitiv, a fost sanctionata in actuala serie cu document constatator intermediar negativ.

Pentru Contractele de executie lucrari au primit o noua serie de certificate intermediare negative:

– Todini Construzioni Generali SpA

– ASOCIEREA Secol Romania SRL- Secol Societa Edile Construzioni e Lavori SA

– Tirrena Scavi SpA

– ASOCIEREA Webuild SpA – IHI Infrastructure Systems Co Ltd

– ASOCIEREA Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR S.A.) – Euro Construct Trading 98 SRL.

Cu certificat negativ intermediar a fost sanctionata, in aceasta serie, si Nurol Insaat VE Ticaret AS, care la precedenta serie a primit certificat pozitiv.

“Vreau sa reamintesc ca, potrivit modificarilor din acest an la legislatia achizitiilor publice, documentele constatatoare periodice vor fi actualizate si publicate din 90 in 90 de zile. Ele vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract in parte. Antreprenorii care au primit certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice) au posibilitatea sa recupereze intarzierile si sa evite emiterea unui nou document constatator negativ la urmatoarea evaluare. Atentie insa: sunt antreprenori care risca sa primeasca la urmatoarea evaluare direct „cartonasul rosu”! Rolul acestor Documente Constatatoare este pe de o parte sa ii determine pe anumiti antreprenori sa isi corecteze conduita, iar pe de alta parte sa permita comisiilor de evaluare sa cunoasca in timp real situatia concreta a antreprenorilor care se prezinta la alte licitatii”, spune ministrul Transporturilor.

Cu ocazia verificarii ofertelor, antreprenorii care au primit certificate constatoare intermediare negative pentru abateri grave de la contractele aflate in derulare vor fi EXCLUSI de la licitatii, afirma oficialul.

Altfel, Grindeanu precizeaza ca lucrarile in santiere evolueaza si in functie de seriozitatea constructorilor.

Unii inteleg sa respecte obligatiile contractuale, in timp ce altii nu. Verificarile in santiere si certificatele intermediare negative sunt masuri esentiale pentru atingerea celui mai important obiectiv: dezvoltarea infrastructurii din Romania. Tot in acest scop continuam colaborarea cu autoritatile locale”, a spus Grindeanu.

Articolul precedentPASAJUL DOMNESTI, STADIUL CONSTRUCTIEI – Giratoriul suspendat va fi deschis pe 15 noiembrie
Articolul următorLUCRARI FINALIZATE IN PORTUL CONSTANTA – Wiebe Romania a finalizat lucrarile pe lotul 1 Port Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.