TRANZACTIE IN INFRASTRUCTURA – CFR Calatori vrea sa cumpere Societatea de Intretinere si Reparat Vagoane Titu

Societatea de Intretinere si Reparat Vagoane (SIRV) Titu ar putea fi achizitionata de CFR Calatori. CFR Calatori vrea sa cumpere SIRV Titu de la compania Astra Arad, care, unificata cu SCRL Brasov, sa devina o intreprindere de reparatii de material rulant cu actionariat detinut 100% de transportatorul feroviar de calatori cu capital de stat.

CFR Calatori intentioneaza sa achizitioneze Societatea de Intretinere si Reparat Vagoane (SIRV) Titu de la compania Astra Arad si , unificata cu SCRL Brasov, sa devina o intreprindere de reparatii de material rulant cu actionariat detinut 100% de transportatorul feroviar de calatori cu capital de stat”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu.

Astfel, CFR Calatori, dupa mult timp, a demarat procesul de achizitie, de la un operator privat, a unui atelier de repartii, SIRV Titu de la Astra Arad.

In aceasta perioada se realizeaza evaluarea. Prin PNRR, pentru CFR Calatori, sunt alocate 210 milioane de euro pentru modernizarea a 139 de vagoane, 55 de locomotive electrice si 20 de locomotive hidraulice. Consideram ca o intreprindere de reparatii material rulant cu actionariat CFR Calatori 100% este extrem de utila companiei, care are in dotare 1.400 de vagoane si 1.000 de locomotive. Speram ca acest proiect sa dezvolte noi locuri de munca in sectorul feroviar in judetul Dambovita”, spune secretarul de stat.

Potrivit lui Savoiu, acesta este un bun prilej de dezvoltare a industriei locale in concordanta procesul de modernizarea a domeniului feroviar care devine o realitate a zilelor noastre nu doar un subiect de reflectie.

Am demarat in premiera achizitionarea de la un operator privat a unui atelier de reparatii, sa nu mai depindem la reparatii de intreprinderile reparatoare, macar pe controlul preturilor. Intentionez sa achizitionez SIRV Titu de la Astra Arad. Suntem in proces de evaluare si, unificata cu SCRL Brasov, sa fie o intreprindere de reparatii material rulant cu actionariat CFR Calatori 100%”, a declarat marti, in cadrul audierilor care au avut loc in Comisia pentru transporturi din Camera Deputatilor, reprezentantul managementului CFR Calatori, Traian Preoteasa, directorul general al companiei CFR Calatori.

CFR Calatori are in dotare 1.400 de vagoane si 1.000 de locomotive.

Avem alocati prin PNRR 210 milioane de euro pentru modernizari care se vor face exclusiv pentru CFR Calatori. Partea de achizitii se va face de catre ARF, iar 210 milioane de euro vor fi alocati pentru modernizarea a 139 de vagoane, 55 de locomotive electrice si 20 de locomotive hidraulice, trecerea pe parte electrica pentru manevra. Capacitatea de reparatii a fabricilor in Romania a scazut foarte mult tocmai din cauza nefinantarii CFR Calatori si a imposibilitatii de a accesa si ei programe moderne. Speram si suntem convinsi ca vom face tot ce putem sa actionam si sa cheltuim toti banii si sa facem toate vagoanele. (…) Vom face prin SCRL Brasov 20 de locomotive”, a precizat Traian Preoteasa.

Articolul precedentCLUJ-NAPOCA MERGE PE ECOLOGIC – Primaria achizitioneaza alte 40 de autobuze electrice articulate de 18 metri si statii de incarcare aferente. Valoarea contractului depaseste 145 milioane lei
Articolul următorVESTI BUNE DE PE CENTURA CAPITALEI – Lotul 2 Sud este in grafic. UMB va termina mai devreme lucrarile pe Lotul 2 Nord

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.