CLUJ-NAPOCA MERGE PE ECOLOGIC – Primaria achizitioneaza alte 40 de autobuze electrice articulate de 18 metri si statii de incarcare aferente. Valoarea contractului depaseste 145 milioane lei

Primaria Municipiului Cluj-Napoca achizitioneaza 40 de autobuze electrice articulate de 18 metri si statii de incarcare aferente. Conform anuntului postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) din 6 octombrie 2022 Primaria Municpiului Cluj-Napoca condusa de Emil Boc, au fost alocate 145.908.828 lei, fara TVA pentru achizitia celor 40 de autobuze electrice articulate de 18 metri, 18 statii de incarcare lente si 6 statii de incarcare rapida.

Durata contractului, astfel cum se precizeaza in anuntul SEAP, este de maxim 11 luni – termen de livrare pentru autobuze, 6 luni – termen de livrare pentru statiile lente, 9 luni – termen de livrare pentru statiile rapide. Livrarea si instalarea statiilor de incarcare pe amplasamentele deja pregatite vor fi livrate si instalate cu cel putin o luna inainte de livrarea autobuzelor electrice. Licitatia prevede totodata si ca instalarea statiilor de incarcare pe amplasamentele deja pregatite vor fi livrate si instalate cu cel putin o luna inainte de livrarea autobuzelor electrice.

„Contract de furnizare a 40 de autobuze electrice articulate de 18 metri, 18 statii de incarcare lente si 6 statii de incarcare rapida, conform caiet de sarcini atasat. Durata contractului este de maxim 11 luni – termen de livrare pentru autobuze, 6 luni – termen de livrare pentru statiile lente, 9 luni – termen de livrare pentru statiile rapide. Livrarea si instalarea statiilor de incarcare pe amplasamentele deja pregatite vor fi livrate si instalate cu cel putin o luna inainte de livrarea autobuzelor electrice.

(…)

Conform caietului de sarcini, impreuna cu autobuzele electrice vor fi achizitionate si 6 statii de incarcare rapide cu o putere minima de 400 kW. Durata de functionare a autobuzelor, imbatranirea bateriilor, timpul de incarcare (imobilizarea autobuzului in statie la incarcare) sunt direct influentate de modul de incarcare rapid, de aceea statiile cu o putere mai mare vor fi favorizate, mai ales datorita timpului mai mic de imobilizare pe traseu preponderent in timpul sezonului rece. Ofertele care nu respecta cerintele minime de 400kW impuse prin caietul de sarcini vor fi declarate neconforme”, se arata in anuntul SEAP.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 8 noiembrie 2022.

De retinut este ca orasul Cluj-Napoca a achizitionat pentru prima oara autobuze electrice in 2017, cand a incheiat un contract cu Solaris pentru livrarea a 30 de autobuze electrice (foto), fiind primul municipiu care a cumparat acest tip de vehicule electrice, fiind in prezent orasul cu cele mai multe autobuze electrice.

Articolul precedentGARA DIN TIMISOARA SE MODERNIZEAZA – CFR – Sucursala Regionala Timisoara aloca 24 milioane lei pentru rebilitarea Garii de Nord: „Nu mai corespunde cerintelor actuale privind asigurarea unor conditii optime desfasurarii activitatilor”
Articolul următorTRANZACTIE IN INFRASTRUCTURA – CFR Calatori vrea sa cumpere Societatea de Intretinere si Reparat Vagoane Titu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.