DRUMUL JUDETEAN DJ 282D DE LA PODUL ILOAIEI SE REFACE – Lucrarile se ridica la 1,33 milioane lei cu TVA

Drumul judetean DJ 282D de la Podu Iloaiei este refacut pe o portiune dintr-un drum aflat in zona orasului Podu Iloaiei. Reabilitarea DJ 282D de la Podu Iloaiei a fost solicitata de soferii din zona, nemultumiti fiind de starea proasta a soselei.

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Sorin Afloarei, si Andrei Cazacu, administrator public al judetului, alaturi de primarul Ioan Alexa, au facut o vizita in teren pentru evaluarea stadiului lucrarilor de modernizare a DJ 282 D: Henci – Podu Iloaiei.

Obiectivul face parte din programul de lucrari al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi pentru anul 2022.

Lucrarile de reabilitare se desfasoara pe tronsonul din DJ 282D cuprins intre km 14+834 si km 15+242 cu lungimea de 0,408 km, care era intr-o stare tehnica precara.

Valoarea investitiei se ridica la 1.335.905 lei cu TVA.

Orice investitie in infrastructura rutiera ne ajuta sa ajungem mai aproape de scopul nostru de a asfalta drumurile judetene. Asa cum am promis, fara drumuri de pamant in judetul Iasi”, a declarat presedintele CJ, Costel Alexe.

Lucrarile au in vedere si amenajarea drumului pentru scurgerea apelor pluviale, dar si amenajarea unor trotuare pentru pietoni.

Tronsonul de Drumul judetean DJ 282D prezenta o serie de degradari, gropi, valuriri, ce necesita a fi remediate. Actiunea fenomenului de inghet-dezghet, fenomenele de eroziune si scurgerea deficitara a apelor s-au dovedit factori distructivi agresivi, aducand sectorul de drum intr-o stare tehnica rea. Pe anumite portiuni ale traseului, drumul este prevazut partial cu santuri, iar transversal exista podete tubulare de preluare a apelor din santuri.

Mai mult, podetele existente prezentau degradari ale elementelor constructive, sunt colmatate si/sau subdimensionate, neavand capacitatea corespunzatoare de preluare a apelor pluviale, iar platforma drumului se afla sub influenta apelor pluviale.

Articolul precedentCENTURA DEJ SE FACE PE PARTENERIAT INTRE ADMINISTRATII – CJ Cluj și Primaria Dej demareaza proiectul de 1,7 km cu bani din POR 2021-2027
Articolul următorPIATA AUTO CRESTE IN ROMANIA – Lipsa cipurilor provoaca pierderi de 100 miliarde euro industriei auto, la nivel global

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.