CENTURA DEJ SE FACE PE PARTENERIAT INTRE ADMINISTRATII – CJ Cluj și Primaria Dej demareaza proiectul de 1,7 km cu bani din POR 2021-2027

Centura ocolitoare a orasului Dej mai face un pas inante. Consiliul Judetean Cluj a aprobat incheierea parteneriatului cu Primaria municipiului Dej, in vederea demararii proiectului vizand construirea viitoarei centuri de ocolire a municipiului din zona de nord a judetului.

Varianta de legatura va avea o lungime de circa 1,7 km si este prevazuta sa porneasca din zona strazii 1 Mai/DN 1C, prin partea vestica a pietei garii, va traversa raul Somes si va ajunge in zona industriala a localitatii, in apropierea sensului giratoriu (strada Bistritei).

In ceea ce priveste centura de ocolire a Dejului, Consiliul Judetean Cluj, in calitate de autoritate eligibila pentru accesarea de fonduri europene, a identificat deja, ca posibila sursa de finantare nerambursabila, Programul Operational Regional 2021-2027.

Ne-am asociat cu primaria Dejului pentru sustinerea acestui proiect foarte important atat pentru comunitatea locala, cat si pentru soferii care traverseaza municipiul pe actualul traseu. Consider ca este un semnal bun pe care l-am dat si celorlalte centre urbane din judetul Cluj care au nevoie de o astfel de centura. De altfel, am avut discutii si cu primarii municipiilor Turda si Campia Turzii referitoare la proiectul viitoarei centuri ocolitoare, proiect pe care ni l-am dorit a fi realizat cat mai curand”, a spus presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

In perioada urmatoare Primaria Dej va realiza studiul de fezabilitate si celelalte documentatii tehnico-economice, urmand ca forul administrativ judetean sa pregateasca proiectul si sa il depuna pentru finantare.

Centura ocolitoare a municipiului Dej a fost desemnata drept proiect strategic de importanta majora pentru urmatoarea perioada de programare 2021-2027.

De asemenea, trei drumuri judetene au fost propuse pentru modernizare din fonduri europene. Valoarea investitiei este de peste 270 milioane lei. Consiliul Judetean Cluj a aprobat indicatorii tehnico – economici ai investitiilor care vizeaza, in cadrul a doua mari proiecte cu finantare europeana, modernizarea a trei drumuri judetene.

Sunt vizate, astfel, drumurile judetene

– DJ 103K Capusu Mare – Rasca – Belis (de la km 9+435 la km 35+155),

– DJ 103L (intersectie cu DJ 103K) – Rasca (de la km 5+100 la km 8+000) si

– DJ 170B Topa Mica – Aschileu Mic (de la km 0+000 la km 8+000).

Este o suma consistenta, din fonduri europene, pe care ne propunem sa o folosim pentru a moderniza inca trei drumuri judetene. E vorba de lucrari complexe, in profunzimea drumului, menite sa asigure o cat mai mare durata de exploatare, in conditii optime”, afirma Alin Tise.

In aceasta etapa, Consiliul Judetean Cluj deruleaza deja contractul de servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru realizarea documentatiilor necesare modernizarii celor trei drumuri judetene.

Valoarea totala a investitiei care vizeaza modernizarea DJ 103K si DJ 103L este de 216.383.397,46 lei iar cea care are ca scop modernizarea drumului judetean DJ 170B este de 63.194.064,19 lei.

Intentia Consiliului Judetean Cluj este ca finantarea sa fie asigurata in procent de 98% din fonduri europene si 2% din bugetul Judetului. De asemenea, cheltuielile neeligibile urmeaza a fi suportate din bugetul Judetului.

Articolul precedentPISTE DE BICICLETE PRIN PNRR – Portiuni de drum judetean au trecut in administrarea unor consilii locale
Articolul următorDRUMUL JUDETEAN DJ 282D DE LA PODUL ILOAIEI SE REFACE – Lucrarile se ridica la 1,33 milioane lei cu TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.