PISTE DE BICICLETE PRIN PNRR – Portiuni de drum judetean au trecut in administrarea unor consilii locale

In judetul Iasi se vor construi piste de biciclete cu bani din PNRR. Plenul Consiliului Judetean, reunit in sedinta extraordinara, a aprobat trei proiecte de hotarare prin care portiuni de drum judetean au trecut de la Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi in administrarea unor consilii locale.

Suprafetele de drum judetean vor fi folosite de cele trei unitati administrativ-teritoriale (UAT-uri) pentru amenjarea unor piste de biciclete. Proiectele urmeaza sa fie implementate in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei, COMPONENTA 10-Fondul local.

Este vorba despre o suprafata de 2.877 mp din sectorul de drum judetean DJ 246-intravilan Tansa, km 71+090-71+534, care a intrat in administrarea  Consiliului Local Tansa, despre transmiterea  suprafetei de 13.680 mp din sectorul de drum judetean DJ 249E-km 4+822- 7+837 si DJ 249D-Km 7+660-9+190 intravilan Tutora, in administrarea Consiliului Local Tutora si despre transmiterea suprafetei de 4.800 mp, din sectorul de drum judetean DJ 281D-intravilan Coarnele Caprei, km 17+998-19+598, in administrarea Consiliului Local Coarnele Caprei.

Trebuie sa investim mai mult: mai multa atentie, mai multe resurse, mai multa educatie pentru a avea un judet verde si sanatos. Sprijinim Primaria comunei Coarnele Caprei, Primaria Tansa si Primaria comunei Tutora sa implementeze proiectul „Amenajare pentru circulatia bicicletelor” in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta. Am aprobat trecerea a trei sectoare de drum judetean, proprietate publica a judetului Iasi, in administrarea celor trei UAT-uri pentru a putea amenaja piste pentru aceste mijloace verzi de transport. Pot parea pasi mici, insa nicio guvernare judeteana anterioara nu a acordat interesul necesar dezvoltarii unei infrastructuri reale pentru deplasarea cu biciclete”, a declarat presedintele CJ Iasi, Costel Alexe.

Articolul precedentLICITATIE PENTRU REPARATII LA UN POD DIN BIHOR – Reparatia capitala a podului din beton armat de peste canalul colector Cris va costa 1,3 milioane lei fara TVA
Articolul următorCENTURA DEJ SE FACE PE PARTENERIAT INTRE ADMINISTRATII – CJ Cluj și Primaria Dej demareaza proiectul de 1,7 km cu bani din POR 2021-2027

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.