INCEPE CONSTRUCTIA NOULUI HELIPORT LA AERODROMUL CIOCA – Singura oferta inscrisa castiga un contract de 1,6 milioane lei

Consiliul Judetean Timis incepe construirea unui heliport la Aerodromul Cioca. In ultima sedinta ordinara a Consiliului Judetean Timis, au fost aprobate tarifele propuse pentru serviciile oferite de catre Directia de Prestari Servicii Timis, in incinta „Aerodromului Cioca„. Acestea permit derularea normala in anul fiscal 2022 a activitatilor specifice Directiei de Administrare a Patrimoniului si Directiei de Prestari Servicii Timis, reprezentand baza realizarii unei parti a veniturilor Consiliului Judetean Timis.

Astfel, Consiliul Judetean Timis investeste 1,6 milioane de lei pentru construirea unui heliport pe Aerodromul Cioca, aflat la iesire din Timisoara, unde vor putea ateriza elecopterele SMURD, ambulante private si chiar cel mai mare elicopter al Fortelor Aeriene Romanie, Mi-17.

Potrivit Consiliului Judetean Timis, contractul de executie a fost semnat, iar in data de 10 octombrie vor incepe lucrarile efective.  

La licitatia organizata de Directia de Prestari Servicii din cadrul CJ Timis, pentru amenajarea viitorului heliport de la aeroportul utilitar a fost inscrisa o singura oferta, cea a T.T. & Co SOLARIA GRUP (Leader) in asociere cu ABC Development Aviation SRL. Anuntul licitatiei a fost lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in luna august a acestui an.

Serviciile achizitionate prevad si asigurarea unor utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj (grup generator de avarie, lampi balizaj, sistem luminos de aliniere la decolare, sistem APAPI, proiectoare, semnalizatoare, balizaje conice, etc.). Pe heliportul care urmeaza a fi construit va putea ateriza chiar si cel mai mare elicopter din dotarea Fortelor Aeriene Romane. Acesta va putea fi folosit si pentru operatiunile de salvare de tip Medevac si SMURD. Noul heliport va spori gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai buna acoperire a teritoriului si reducerea timpilor de raspuns in situatii de urgenta. De asemenea, obiectivul va putea genera venituri la bugetul judetului prin utilizarea heliportului de catre persoane private”, precizeaza reprezentantii CJ Timis.

Suma investita in prima faza este de 1,6 milioane lei, iar in perioada imediat urmatoare, Directia de Prestari Servicii Timis, din cadrul CJ Timis, va lansa o noua procedura de achizitie, de aceasta data fiind vorba de dotarile necesare operationalizarii heliportului si pistei de rulare din incinta aerodromului.  

Odata cu receptia lucrarilor de amenajare, vor fi depuse catre Autoritatea Aeronautica Civila toate documentele necesare in privinta autorizarii si certificarii celor doua obiective.

Compania care a castigat licitatia trebuie sa execute lucrari de terasament, lucrari de constructii de piste de rulare, lucrari de pavare de piste de rulare, lucrari de instalatii electrice si instalare de echipament de semnalizare aeroportuara.

Intreaga zona va fi supusa unor ample modernizari si transformari, care presupun reabilitarea cladirilor, instalatii de balizaj, platforma heliport, marcaje pista, sistem de monitorizare si iluminare, precum si o scoala de pilotaj de drone.

Reprezentantii CJ Timis spuneau in luna iulie ca o atractie deosebita o va constitui achizitionarea unui ”HANGair”, o structura care se monteza in scurt timp si poate adaposti mii de participanti la evenimentele care vor urma, indesebi cele din cadrul programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

Pentru aceasta, se pregateste zona festivaliera, prin nivelarea si tasarea terenului, crearea aleilor de acces si pietruirea drumurilor destinate autovehiculelor, activitati de care se ocupa Directia de Prestari Servicii a CJ Timis.

Presedintele CJT, Alin Nica, a declarat in urma cu cateva luni ca vrea sa acceseze bani de la Ministerul Culturii pentru HANGair. Este vorba despre o structura temporara care poate adaposti 17.000 de persoane la Aerodromul Cioca, dar poate fi mutata oriunde in Timisoara sau in judet. Aceasta se achizitioneaza si monteaza in cateva zile si are o valoare de 11 milioane de lei.

La finele anului trecut, Consiliul Judetean Timis a cumparat de la Primaria Timisoara cladirile pe care institutia le detine pe Aerodromul Cioca. A primit aproape 2,6 milioane de lei pentru hangar, anexe, case, corpul administrativ si aerogara. Consiliul Judetean Timis detinea oricum terenul.

Articolul precedentDRUM JUDETEAN REABILITAT – 6 km din DJ 282H au fost reabiliati
Articolul următorBANI MAI MULTI PENTRU INTRETINEREA DRUMURILOR DIN CLUJ – Bugetul alocat pentru lucrarile de intretinere a drumurilor ajunge la 70 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.