PRIMA ZI DE SANTIER PE AUTOSTRADA MOLDOVEI – CNAIR a predat constructorului amplasamentul lotului dintre Mizil si Pietroasele. In 2025 vom circula pe toti cei 314 km ai Autostrazii A7 Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Pascani

Joi, 11 august 2022, a fost prima zi de santier pentru Autostrada Moldovei (A7). Incep astfel activitatile pe primul lot al autostrazii care va asigura legatura dintre Muntenia si Moldova. CNAIR a predat constructorului, prin proces verbal, amplasamentul lotului 2 al Autostrazii Ploiesti-Buzau (Mizil-Pietroasele).

Lotul 2 este cuprins intre Mizil (DJ 100C) – Pietroasele (DJ 203G) si are o lungime de 28,35 km.

Constructorul este Asocierea de constructori romani si bulgari, SC CONI SRL – TRACE GROUP, iar termenul de executie este de 20 luni de la data inceperii.

Perioada de garantie a lucrarilor este de 120 luni.

Echipele de topometristi au inceput deja sa identifice limitele traseului viitoarei autostrazi (28,35 km). Organizarea de santier este operationala, iar constructorul bulgar din Asociere aduce zilnic din Bulgaria utilaje in completarea celor puse deja la dispozitie de constructorul roman”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Proiectul finantat prin PNRR (1,24 miliarde de lei – fara TVA) trebuie finalizat in 20 de luni (2024).

Urmeaza lucrarile premergatoare constructiei:

– deminari

– descarcari arheologice

– pregatirea amplasamentelor pentru cele 20 de poduri

– drumuri tehnologice

– decopertare strat vegetal.

Gropile de imprumut au fost identificate inca de la faza de Studiu de Fezabilitate si sunt acum la dispozitia antreprenorului. Dupa finalizarea acestor operatiuni, asocierea romano-bulgara incepe constructia propriu-zisa”, mai spune oficialul.

La randul sau, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a tinut sa fie prezent astazi la predarea primului amplasament al Autostrazii Moldovei A7 catre antreprenorii care au castigat licitatia, ”pentru ca este foarte important ca acest santier sa inceapa si, mai ales, sa decurga bine”.

Exista elemente de noutate pentru Autostrada Ploiesti – Buzau: perdele forestiere (69.6138 ha) si 12 spatii de incarcare a autoturismelor electrice.

Am convingerea ca in anul 2025 vom circula pe toti cei 314 km ai Autostrazii A7 Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Pascani, cu un an mai devreme decat termenul asumat in PNRR. Este vorba despre inceperea perioadei de executie a lucrarilor pentru Autostrada Moldovei A7, respectiv pe santierul Lotului 2 al Autostrazii Ploiesti – Buzau”, anunta Scriosteanu.

Sunt prevazute in proiect construirea a:

  • 20 de poduri si pasaje
  • 2 noduri rutiere
  • 2 spatii de servicii de tip S1 (stanga/dreapta)

Valoarea contractului este de 1,249 miliarde lei, fara TVA.

Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia si reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Articolul precedentINITIATIVA INEDITA IN TRAFIC – Jardiniere cu flori pentru a descuraja parcarile neregulamentare
Articolul următorPRIMUL SECTOR DIN DN2 VA FI MODERNIZAT – Tronsonul se afla pe raza orasului Voluntari si costa 41 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.