INITIATIVA INEDITA IN TRAFIC – Jardiniere cu flori pentru a descuraja parcarile neregulamentare

Locuitorii de pe o strada din Oradea se alatura demersului Primariei Oradea de a descuraja soferii sa mai parcheze pe trotuare, cei din urma impiedicand astfel circulatia pietonala. Este vorba despre oradenii de pe strada George Cosbuc, care au gasit si o metoda originala pentru a preintampina parcarile neregulamentare: au amplasat pe marginea trotuarelor jardiniere cu flori, la distante potrivite pentru a nu mai permite masinilor sa urce pe bordura.

Potrivit acestora, de cele mai multe ori, trotuarul devenea impracticabil, pietonii fiind obligati sa ocoleasca masinile mergand pe carosabil.

Pe langa faptul ca prin montarea jardinierelor s-a oprit parcarea autoturismelor pe trotuar, mai exista beneficiul infrumusetarii aspectului strazii, precum si beneficiul aducerii intr-un spatiu 100% construit a unei mici oaze de verdeata. Atat cat permit jardinierele, dar este o mica insula de viata, care ne aduce aminte de faptul ca orasul apartine cetatenilor. Directia Tehnica din cadrul Primariei Municipiului Oradea aplauda aceasta initiativa si le multumeste locuitorilor de pe strada George Cosbuc, invitandu-i pe acestia la un dialog direct cu Compartimentul Spatii Verzi Urbane, Facilitati de Agrement si Sport, care se ofera sa le acorde consiliere si suport in ceea ce priveste amenajarea jardinierelor si chiar punerea la dispozitie de plante pentru amenajarea lor„, au transmis reprezentantii Directiei Tehnice din cadrul Primariei Oradea.

De asemenea, orasul construieste o parcare supraetajata pe strada Iosif Vulcan. Noua parcare va avea 145 de locuri si se realizeaza pe un teren de 4.179 mp, existent in curtea interioara delimitata de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 si str. Aurel Lazar nr. 5-9.

Lucrarile sunt executate de catre asocierea formata din Drum Asfalt SRL (lider de asociere), Trameco SA (asociat) si Poliart SRL (asociat).

Valoarea contractului este de 10.243.456,33 lei fara TVA, iar durata este de 15 luni, din care trei luni de proiectare si 12 luni executie.

Proiectul este implementat de catre Primaria Oradea, prin Directia Patrimoniu Imobiliar (DPI).

Din cele 145 de locuri de parcare, 6 sunt destinate utilizarii de catre persoane cu handicap. Pe langa locurile de parcare auto mai sunt prevazute si spatii pentru biciclete si motociclete.

Cladirea parcarii va avea regimul de inaltime D+P+3E. Accesul auto si pietonal se va realiza prin partea sudica, dinspre str. Iosif Vulcan, avand o latime de 5,80 m. Totodata, au fost prevazute si doua accese secundare pietonale, utilizate si pe post de iesire de evacuare in caz de incendiu – unul pe latura nordica, iar al doilea opus, in sud. In dreptul accesului principal este propusa amplasarea incaperii personalului, de unde se supravegheaza intrarea si iesirea din parcare, locul in care se si administreaza intregul ansamblu. La parter se afla grupurile sanitare pentru participantii la trafic.

Etajele partiale sunt legate intre ele prin case de scara si lifturi bordate cu diafragme din beton armat. 

Articolul precedentUMBRARESCU A PRIMIT UNDA VERDE – Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire pentru tronsonul 4 din drumul expres Craiova – Pitesti. Lucrarile se ridica la 389,24 milioane lei fara TVA
Articolul următorPRIMA ZI DE SANTIER PE AUTOSTRADA MOLDOVEI – CNAIR a predat constructorului amplasamentul lotului dintre Mizil si Pietroasele. In 2025 vom circula pe toti cei 314 km ai Autostrazii A7 Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Pascani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.