CENTURA USOARA A IASULUI – Inca o etapa parcursa pentru realizarea proiectului

Consilierii judeteni au aprobat in sedinta trecerea in domeniul public al judetului Iasi a doua tronsoane de drum comunal, unul din comuna Horlesti, identificat cu indicativul DC 26B cu o lungime de aproximativ 5,2 km si unul din comuna Voinesti cu indicativul DC 26B Lungani – (limita comunei Voinesti) Voinesti – DJ 248A, in lungime de 4,2 km.

Acestea sunt portiuni din Centura Usoara a Iasului, proiect ce vizeaza reabilitarea si modernizarea urmatoarelor sectoare de drum: DJ248B Vanatori – Letcani: DJ248A Voinesti; DJ 248F Voinesti Manjesti Budesti; DJ 248C Budesti – Piciorul Lupului- Ciurea, DJ248D Ciurea- Barnova- Tomesti- DJ 249 A; DC26B Letcani- Scoposeni; DC38B Voinesti (intersectie DJ248A)- Bogdanesti- Scoposeni.

Prin aceasta initiativa, Consiliul Judetean Iasi doreste imbunatatirea traficului pentru a satisface nevoile de mobilitate rezidentiala si dezvoltarea a comunitatilor”, precizeaza CJ Iasi.

In data de 13 iulie, compania NV CONSTRUCT SRL, in calitate sa de proiectant, a predat Consiliului Judetean lasi, proiectul revizuit cu traseul final al viitoarei centuri de ocolire a municipiului Iasi, conform discutiilor purtate cu reprezentantii Consiliului Judetean Iasi, Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi si primarii comunelor traversate de traseul acestei centuri de ocolire.

Cei 73 de km sunt finantati din fonduri europene, iar lucrarile vor fi gata pana in 2025.

Articolul precedentLICITATIE DE 500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU LINIILE DE TRAMVAI – 16 linii vor fi reabilitate
Articolul următorINVESTITII IN DRUMURILE DIN BRASOV – A inceput receptia finala a ultimului tronson refacut din DJ 104 L Dacia – Viscri – Bunesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.