LICITATIE DE 500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU LINIILE DE TRAMVAI – 16 linii vor fi reabilitate

Primarul Capitalei, Nicusor Dan a anuntat demararea licitatiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai, pentru 50 de kilometri, valoarea investitiei fiind de 500 de milioane de euro. Potrivit acestuia, este vorba de cea mai mare achizitie publica pe care a facut-o vreodata o autoritate publica locala. 

Lansam in SEAP licitatia pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructura de tramvai. Este cea mai mare achizitie publica realizata vreodata de Primaria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro. Invit companiile romanesti si internationale sa se inscrie la aceasta procedura de achizitie. Intrucat este o licitatie importanta la care ne dorim sa avem cat mai multi participanti, am transmis informatia catre camerele de comert si catre atasatii comerciali ai ambasadelor”, a anunta primarul.

In ceea ceea ce priveste sursa de finantare a proiectului, Primaria va aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operational Regional 2021 – 2027. Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizeaza  posibilitatea contractarii unor imprumuturi si atragerii de fonduri din partea institutiilor financiare internationale.

Liniile de tramvai a caror infrastructura va fi reabilitata leaga zone importante ale orasului si se afla pe artere intens circulate precum: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Calarasilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Barbu Vacarescu, Bd. Bucurestii Noi, Galea Grivitei, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chisinau, etc.

In prezent, Bucurestiul are o retea deja modernizata de 90 de kilometri.

Peste doi ani, Bucurestiul nu va mai avea linie de tramvai nemodernizata. Asta inseamna o viteza sporita pentru tramvaie, asta inseamna ca autobuzele, pe portiunile pe care le au comune, vor putea sa aiba linie unica si asta inseamna ca nu vom mai avea avarii, cum avem in momentul acesta foarte des”, a spus primarul Nicusor Dan.

Prin reabilitarea celor 50 de km, toata infrastructura de tramvai a orasului va fi complet modernizata in doi ani.

Este unul dintre proictele de investitii mari pe care Primaria Municipiului Bucuresti le deruleaza”, a mai afirmat Nicusor Dan.

Pe langa cele 500 de milioane de euro mai este si investitia de 200 de milioane de euro in tramvaiele cu firma Astra Arad, 200 de milioane de euro in contractul pentru reabilitarea liniilor de termoficare, 100 de milioane de euro pentru cele 100 de autobuze electrice. 

Articolul precedentINVESTITORII DIN AUTOMOTIVE OCOLESC ROMANIA – Audi investeste in fabrica din Gyor, Ungaria, iar Continental intr-un centru de dezvoltare din Budapesta
Articolul următorCENTURA USOARA A IASULUI – Inca o etapa parcursa pentru realizarea proiectului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.