INVESTITORII DIN AUTOMOTIVE OCOLESC ROMANIA – Audi investeste in fabrica din Gyor, Ungaria, iar Continental intr-un centru de dezvoltare din Budapesta

PRODUCATORII AUTO TAXEAZA RUSIA – Rand pe rand, companiile auto opresc productia si exporturile in Rusia

Investitorii din sectorul de automotive ocolesc iar Romania. Audi Ungaria a inaugurat o extensie a fabricii sale de scule din Gyor, investitie de 3,8 miliarde forinti. In acelasi timp, grupul german Continental a inaugurat Centrul de Dezvoltare a Aplicatiilor la baza sa de cercetare si dezvoltare din Budapesta, scrie publicatia Budapest Business Journal.

Ministrul Afacerilor Externe si Comertului, Peter Szijjarto, a mentionat ca guvernul a sprijinit investitia Audi cu 1,2 miliarde forinti. Proiectul a presupus constructia pe inca 6.300 mp la fabrica existenta si a sporit capacitatea de productie exclusiva in serie cu 30%, a adaugat el.

La fabrica se vor produce elementele de caroserie pentru o serie de modele Audi, Lamborghini si Bentley.

Presedintele Audi Hungaria, Alfons Dintner, a declarat ca investitia duce suprafata totala a fabricii de scule la 58.300 mp.

La fabrica de scule lucreaza aproximativ 700 de oameni.

De asemenea, compania Continental este un alt investitor important pentru Ungaria.

Ghada Elramly, reprezentant al Continental, a vorbit de Centrul de dezvoltare a aplicatiilor la baza sa de cercetare si dezvoltare din Budapesta si a spus ca este de asteptat ca investitia sa implementeze proiecte complexe, de la dezvoltare la testare pana la sarcini de securitate cibernetica.

Continental a anuntat anterior ca cheltuieste 4,2 miliarde forinti pentru a-si extinde centrele de cercetare si dezvoltare din Budapesta si Veszprem si ca guvernul sprijina investitia cu un grant de 1 miliard de forinti.

Balazs Lorand, seful diviziei de asistenta al Continental din Ungaria, a declarat ca centrele lor de cercetare si dezvoltare intentioneaza sa faca cateva sute de noi angajari in urmatorii ani.

Grupul Continental are peste 8.000 de angajati in Ungaria.

Articolul precedentPROBLEME CU PODUL DE PESTE DUNARE DE LA BRAILA – Scriosteanu, In vizita neanuntata pe santier. CNAIR, prezenta zilnic la control
Articolul următorLICITATIE DE 500 DE MILIOANE DE EURO PENTRU LINIILE DE TRAMVAI – 16 linii vor fi reabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.