POD NOU PESTE DUNARE – Romania si Bulgaria au trimis o cerere comuna pentru construirea noii conexiuni Giurgiu – Ruse 

Presa bulgara scrie ca Bulgaria si Romania au transmis o cerere comuna pentru construirea unui al treilea pod peste Dunare.

Romania este legata de tara de la sud de Dunare prin doua poduri: Giurgiu – Ruse (Podul Prieteniei – inaugurat in 1954) si Calafat – Vidin (New Europe Bridge, inaugurat in 2013).

Planul este de a construi un nou pod Giurgiu – Ruse, potrivit unui angajament la care s-a ajuns in cadrul unei intalniri intre ministrul bulgar al Transporturilor Hristo Alexiev si omologul sau roman Sorin Grindeanu, la Bucuresti, scrie Economica.net, care citeaza publicatia Economic.bg.

Cele doua parti vor mai semna un acord pentru implementarea proiectului „Fast Danube”, legat de adancirea fluviului Dunarea si libera circulatie a marfurilor pe acesta.

Mai mult, cei doi vicepremieri planuiesc o intalnire comuna la Bruxelles, la mijlocul lunii octombrie, unde vor prezenta impreuna un proiect de finantare a urmatoarei etape a „Fast Danube” si a celui de-al treilea pod peste Dunare.

Articolul precedentRITM BUN DE LUCRU LA PASAJUL DE LA DRAJNA – Romanii de la Arcada vor finaliza inainte de termen investitia de 98 milioane lei fara TVA
Articolul următorPROPUNEREA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR – Investitii de peste 1 miliard de lei in modernizarea de locomotive si vagoane de calatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.