TRASEU FINALIZAT – Via Transilvanica, traseu de 1.400 de kilometri pentru mers pe jos, cu bicicleta sau calare, va fi inaugurat pe 8 octombrie

Via Transilvania este finalizat, iar Drumul care uneste” va fi deschis in intregime, incepand cu luna octombrie a acestui an. Este un traseu de drumetii tematice din Romania, cu o lungime totala de 1.400 de kilometri ce are ca scop promovarea diversitatii culturale, etnice, istorice si naturale a Transilvaniei, Bucovinei si Banatului montan.

Traseul de lunga distanta destinat drumetiei pe jos, cu bicicleta sau calare, care traverseaza sapte regiuni cultural-istorice din Romania mai are foarte putin si va fi inaugurat. Ultimul tronson amenajat este cel din Alba, urmand a fi marcata finalizarea lui la Alba Iulia, pe data de 8 octombrie.

Lansarea proiectului Via Transilvanica a fost facuta in 2018. In proiect au fost implicate 107 unitati administrative teritoriale, 400 comunitati si 10 judete strabatute si 1.400 borne amplasate.

Drumul este un proiect Tasuleasa Social, un proiect care uneste toate valorile organizatiei, un proiect in primul rand social, ce porneste de la Putna si se sfarseste la Drobeta Turnu‑Severin.

Odata cu finalizarea amenajarii traseului si lansarea tronsonului din Alba, pe data de 8 octombrie va avea loc si deschiderea oficiala Via Transilvanica. Evenimentul va fi unul dedicat celor implicati si pasionati, alergatorilor si nu numai, celor care vor sa se regaseasca si sa scape de monotonia si stresul zilnic.

Pe 8 octombrie, la Alba Iulia va fi inaugurarea oficiala a traseului, am numit-o „marea deschidere”, un eveniment festiv in Piata Cetatii, in forma unui targ numit Via Transilvanica Day. Vom invita reprezentantii mai multor destinatii turistice, de pe traseu, alte trasee semnificative din tara sau din afara tarii, vom avea workshop-uri, discutii si schimburi de experienta intre reprezentanti de trasee, drumeti internationali si experti in turismul outdoor. Va fi un loc de intalnire intre „oamenii drumului” si oamenii care inca isi cauta drumul, cu voie buna si muzica la final. Va asteptam cu drag sa va bucurati alaturi de noi!„, Alin Useriu, creatorul Via Transilvanica.

Scopul Via Transilvanica este de a reinventa turismul (din zona rurala) a Romaniei, de a facilita accesul calatorilor la comunitatile de pe traseu si la povestile lor, ajutandu-le sa se dezvolte in mod sustenabil si responsabil.

In ultimii ani, pe toti ne-a confiscat proiectul Via Transilvanica, pana aproape de epuizare. Cand am pornit la drum cu ideea acestui traseu, nu am avut habar pana unde-l vom duce si cati vom ramane intregi pe parcurs. Dar iata ca a venit si sfanta zi in care s-a montat si ultima borna, iar pe traseu se fac ultimele retusuri, adica se mai repara din vandalisme. Alba Iulia ne asteapta in 8 octombrie sa inauguram toata poteca„, spune Tibi Useriu, ambasador Via Transilvanica.

Via Transilvanica este primul traseu de lunga distanta din Romania, este „drumul care uneste” Putna de Drobeta-Turnu Severin si dezvaluie 2.000 de ani de istorie a Transilvaniei. Este un proiect al organizatiei Tasuleasa Social, ONG cu sediul in Pasul Tihuta, in judetul Bistrita-Nasaud, care desfasoara actiuni cu caracter educational, social, de mediu, cultural.

Articolul precedentPODUL FEROVIAR BUDILA A FOST REDESCHIS – Investitia a depasit 29 milioane lei
Articolul următorSCANDALUL BLUE AIR CONTINUA – 230.000 de pasageri sunt afectati de anularile zborurilor. Corpul de control al premierului a fost trimis la Ministerul Mediului. Blue Air promite ca va relua zborurile abia din 10 octombrie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.