PASAJUL DOAMNA GHICA – Primele transporturi cu elementele componente ale tablierului metalic au ajuns la santier. Lucrarile vor fi gata abia anul viitor

Pasajul Doamna Ghica inainteaza. Primarul Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca au intrat in tara primele transporturi cu elementele componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica si au ajuns deja in santier.

Au intrat in tara primele transporturi cu elementele componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica, iar weekendul acesta vor ajunge in santier. Dupa ce vor fi livrate toate piesele, incepe asamblarea tablierului si punerea acestuia pe pozitie. Este o etapa importanta din aceasta lucrare deoarece tablierul metalic reprezinta 50% din obiectivul de investitii Pasaj Doamna Ghica”, spune primarul Nicusor Dan.

Lucrarile la pasaj sunt executate de Trustul de Cladiri Metropolitane, iar tablierul metalic este fabricat in Italia.

La randul sau, primarul Radu Mihaiu anunta ca lucrarile la pasajul Doamna Ghica din Sectorul 2 vor fi gata abia anul viitor.

Cand am implicat Primaria Sectorului 2 in proiectul de la Doamna Ghica doua lucruri m-au interesat – sa resuscitam santierul, sa nu ramanem cu o intersectie majora blocata si sa fie pasajul finalizat pana la finalul acestui an. Primul obiectiv s-a atins. Lucrarile merg normal. Fazele se succed si finantarea este asigurata. Al doilea obiectiv, nu. In ciuda insistentelor, nu vom reusi pornirea asfaltarii anul acesta”, a scris pe Facebook primarul Radu Mihaiu.

Edilul a mai spus ca, potrivit graficului de executie in luna februarie tablierul va fi montat integral, iar apoi vor incepe celelalte lucrari la carosabil, iluminat, sistem de canalizare.

Azi dimineata au ajuns primele doua transporturi ale tablierului de la pasajul Doamna Ghica. Diseara ajunge si al treilea. In urmatoarele saptamani vom primi rand pe rand piesele necesare pentru asamblarea celor 3 segmente mari din care e format podul. Pana la jumatatea lunii octombrie vom avea pe santier toate piesele necesare. Conform graficului de executie in luna februarie tablierul va fi montat integral. Apoi vom incepe celelalte lucrari la carosabil, iluminat, sistem de canalizare. Mai sunt cateva amanunte de stabilit, dar in mare masura planul este fixat si constructorul se tine de el. Pasajul Doamna Ghica va fi circulabil anul viitor”, a mai scris Radu Mihaiu.

In cazul pasajului Doamna Ghica, lucrarile au fost reluate in luna august 2021 si s-a finalizat devierea retelelor, care au fost date in exploatare. De asemenea, au fost finalizate lucrarile de sistematizare la sol, ramanand de executat lucrarile de suprastructura.

Pasajul Unirii s-a redeschis

De asemenea, in weekend s-a redeschis Pasajul Unirii.

Pasajul rutier Unirii se redeschide circulatiei inainte de inceperea noului an scolar. Dupa 77 de zile de munca, fara niciun fel de intarziere, lucrarile de punere in siguranta a celui mai important obiectiv de infrastructura din Capitala s-au incheiat. Urmare a unei investitii de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din Romania, dar si cel mai tehnologizat din tara”, anunta Primaria Sectorului 4.

Peste 1.800 de ore de lucru au fost necesare pentru aceasta transformare, timp in care constructorii au izolat toate infiltratiile de la nivelul carosabilului, au inchis fisurile din peretii interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au imbracat cu peste 3.000 de panouri metalice.

Pentru a creste vizibilitatea in tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat si banda LED pe o suprafata de 4 kilometri.

Totodata, la suprafata au fost instalati 30 de stalpi de iluminat, precum si 150 de proiectoare (pe rampa), astfel incat iluminatul in pasaj sa devina un ghidaj de siguranta pentru soferi.

Mi-am respectat cuvantul dat, asa ca redeschidem circulatia rutiera in Pasajul Unirii! Am spus ca terminam pana la inceperea anului scolar si asta facem!”, spune primarul Daniel Baluta.

Articolul precedentJAPONIA REFUZA RUSIA – O subsidiara a Toyota si-a anulat productia de camioane in Rusia
Articolul următorPROBLEME LA METROREX – Compania nu va putea sa respecte calendarul pentru atingerea jaloanelor din PNRR pentru magistrala M4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.