140 MILIOANE LEI PENTRU DRUMURILE DIN DAMBOVITA – Guvernul semneaza finantarea prin Programul National “Anghel Saligny”

Dambovita este primul judet din Romania care semneaza contract pe Programul National “Anghel Saligny”. In total, Consiliul Judetean Dambovita are aprobate patru proiecte de infrastructua, valoarea acestora fiind de 140 milioane lei.

Toate proiectele depuse de administratiile dambovitene se vor concretiza, in cel mai scurt timp, prin semnarea contractelor de finantare, anunta Corneliu Stefan, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Astfel, a fost semnat contractul pentru finantarea proiectului ”Modernizare DJ 714 sector Bolboci-Contur lac Bolboci-Cheile Tatarului”. In acest fel, Consiliul Judetean Dambovita are asigurata suma de 9.830.000 lei, finantare care permite desfasurarea lucrarilor pe acest drum important pentru turismul montan dambovitean.

Vom turna asfalt pe aproape 4,5 km, vom asigura rigole din beton, rigole carosabile, dar si podete si acostamente”, spune Corneliu Stefan.

Consiliul Judetean Dambovita, pe langa cel semnat la Guvern, mai are aprobate pentru finantare alte 3 proiecte.

  • 80 milioane lei pentru implementarea proiectului „Drum de legatura pentru cresterea accesibilitatii in zona urbana a Orasului Gaesti”. Investitia se ridica la 89 milioane lei, Consiliul Judetean Dambovita urmand sa sustina diferenta din diverse surse.
  • Proiectul ”Reabilitare si modernizare DJ 724 Malu cu Flori-Pucheni” – portiunea drumului judetean, care are o lungime de 6,7 km, avea nevoie de interventia CJ Dambovita, iar acum acest lucru este posibil datorita aprobarii unei finantari de aproape 41 milioane lei lei. Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 74 milioane lei, diferenta urmand sa fie suportata de Consiliul Judetean Dambovita din bugetul propriu sau alte surse de finantare.
  • Un alt proiect aprobat este ”Reabilitarea DJ 712A Runcu-Rau Alb”, iar valoarea finantarii sustinute prin „Anghel Saligny” este de aproape 9 milioane lei.

La nivelul judetului Dambovita, 82 de primarii si Consiliul Judetean Dambovita vor investi aproximativ 1.380.000.000 de lei in 137 de proiecte de infiintare, extindere, reabilitare si modernizare de drumuri, poduri, retele de apa si apa uzata, proiecte de care vor beneficia peste 500.000 de damboviteni.

Alte 38 de primarii vor derula 40 de proiecte pentru apa si canalizare in valoare de peste 610 milioane lei.

De asemenea, 62 de primarii deruleaza 93 de proiecte pentru drumuri si poduri cu o valoare de aproximativ 637 milioane lei.

Sunt primarii care au depus cereri de finantare pentru drumuri si poduri, dar si pentru retele de apa si canalizare. Cu ajutorul sumelor din Programul National „Anghel Saligny” vom infiinta noi locuri de munca, iar mediul privat din domeniu, dar si firmele cu activitati conexe proiectelor finantate prin acest program vor fi, la randul lor, beneficiare ale Programului National de Investitii „Anghel Saligny”. Acest lucru va creste atractivitatea judetului nostru si a tuturor comunitatilor locale atat din punct de vedere economic, cat si social”, mai spune presedintele CJ Dambovita.

De asemenea, inelul 2 de centura al municipiului Targoviste si centura ocolitoare a oraselor Pucioasa si Fieni au primit aviz favorabil pentru urmatoarea etapa.

Impreuna cu secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, am sustinut in fata Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR cele doua proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea judetului nostru. In aceste conditii, pana la sfarsitul anului, vom scoate la licitatie proiectarea si executia lucrarilor. Centurile vor avea cate 2 benzi pe sens, noduri rutiere, sensuri giratorii, dar si pasaje si poduri. Cele doua investitii se ridica la peste 300.000.000 de euro”, a mai spus Corneliu Stefan, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Articolul precedentCLUJUL VA AVEA UN NOU DRUM JUDETEAN – Drumul se va numi DJ 109Z si are o lungime de 4,7 kilometri
Articolul următorPROBLEME LA CENTURA TIMISOARA SUD – Grindeanu ameninta constructorul cu rezilierea contractului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.